Liturghie Arhierească la Parohia din Șimleu Silvaniei

de | mai 29, 2016

În ultima duminică a lunii mai, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată „Sfinților Împărați Constantin și Elena” din orașul Șimleu Silvaniei. Alături de Preasfinția Sa au slujit preoții apropiați părintelui paroh Cristian Crișan, în frunte cu protopopul locului, Preacucernicul Părinte Dan Daiduc. Credincioșii au fost prezenți în număr mare la slujbă, micuța biserică devenind neîncăpătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit și o hirotonie întru diacon. Astfel, tânărul teolog Nicușor Pop a fost hirotonit diacon pe seama paraclisului Sfântul Evanghelist Luca, de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Șimleu Silvaniei a fost ridicată începând cu anul 1925. Ca o particularitate a începuturilor acestei biserici amintim faptul că principalii ctitori ai acestui locaș de cult au fost șapte persoane venite din sudul țării, din Oltenia, care s-au stabilit la Șimleu Silvaniei și au dorit să aibă o biserică ridicată de către ei. Din lipsa fondurilor, lucrările au stagnat până în anul 1930, fiind ulterior reluate. Sfințirea locașului de cult a avut loc în anul 1957 și a fost săvârșită de către vrednciul de pomenire Episcop Valerian Zaharia. De-a lungul timpului au fost efectuate diferite lucrări de înnoire și înfrumusețare, locașul de cult fiind repictat între anii 1992-1995.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA