Lucrări ale studenților la arhitectură, expuse la MET Cluj

de | iun. 17, 2021

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să vizitați Expoziția anuală de Proiecte FAU „Arhitectura între prezent și viitor”, începând cu data de 17 iunie 2021.

Această expoziție este expresia sintetică a proiectelor studenților la ARHITECTURĂ, realizate în anul universitar 2020-2021, an diferit de toți ceilalți ani de studenție prin provocările generate de Pandemie, într- un proces de învățare și studiu ON LINE. Formarea arhitecților este lungă și laborioasă. Ea se bazează pe serii de încercări și reveniri, aprofundări și ameliorări, refaceri și renunțări, căutări și propuneri.

Proiectul expozițional arată doar o sinteză a rezultatelor finale ale unor procese care au însumat multe ore și săptămâni de studiu individual și îndrumare didactică. Selecția de proiecte și lucrări ale studenților Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost realizată din temele studiate în anul universitar 2020-2021.

Expoziția anuală a acestui „ an altfel”, ce a mutat interacțiunea specifică atelierelor pe Internet, cuprinde proiectele studenților realizate la disciplinele: Proiectare de arhitectură anii 1, 2 și 3 și Studiul Formelor anul întâi, Sinteze de proiectare  anii 4 și 5 și Prediplome absolvenți 2021.

De asemenea vor fi expuse și proiecte din domeniul Arhitectură de Interior reprezentată cu succes la FAU prin disciplinele Proiect de specialitate Mobilier anul 3 și Proiectare specializată Interior anul 4.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare între 17 iunie și 11 iulie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, strada Memorandumului nr 21, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17. Vă așteptăm!

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Maratonul cultural Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca (ZCMC), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 august, în toate locurile de tradiție unde s-a consacrat. Publicul se va putea bucura din nou de sutele de evenimente care...