Lucrări ale studenților la arhitectură, expuse la MET Cluj

de | iun. 17, 2021 | Cultură

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să vizitați Expoziția anuală de Proiecte FAU „Arhitectura între prezent și viitor”, începând cu data de 17 iunie 2021.

Această expoziție este expresia sintetică a proiectelor studenților la ARHITECTURĂ, realizate în anul universitar 2020-2021, an diferit de toți ceilalți ani de studenție prin provocările generate de Pandemie, într- un proces de învățare și studiu ON LINE. Formarea arhitecților este lungă și laborioasă. Ea se bazează pe serii de încercări și reveniri, aprofundări și ameliorări, refaceri și renunțări, căutări și propuneri.

Proiectul expozițional arată doar o sinteză a rezultatelor finale ale unor procese care au însumat multe ore și săptămâni de studiu individual și îndrumare didactică. Selecția de proiecte și lucrări ale studenților Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost realizată din temele studiate în anul universitar 2020-2021.

Expoziția anuală a acestui „ an altfel”, ce a mutat interacțiunea specifică atelierelor pe Internet, cuprinde proiectele studenților realizate la disciplinele: Proiectare de arhitectură anii 1, 2 și 3 și Studiul Formelor anul întâi, Sinteze de proiectare  anii 4 și 5 și Prediplome absolvenți 2021.

De asemenea vor fi expuse și proiecte din domeniul Arhitectură de Interior reprezentată cu succes la FAU prin disciplinele Proiect de specialitate Mobilier anul 3 și Proiectare specializată Interior anul 4.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare între 17 iunie și 11 iulie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, strada Memorandumului nr 21, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17. Vă așteptăm!

 

 

Ultimele articole

Mai multe din Cultură
Concert de romanțe și muzică cultă  „Flori de mai”, la Cluj-Napoca

Concert de romanțe și muzică cultă „Flori de mai”, la Cluj-Napoca

Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș,  susține marți, 17 mai 2022, de la ora 17.00, un concert de romanțe și muzică cultă, intitulat „Flori de mai”. ...

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

„La Ticu în livadă”, festival de muzică destinat întregii familii

„La Ticu în livadă”, festival de muzică destinat întregii familii

Centrul Multifuncțional Sfinții Martiri Brâncoveni al Parohiei Ticu vă invită să luați parte la prima ediție a festivalului „La Ticu în livadă”. Acesta se va desfășura în aer liber în perioada 27-29 mai 2022. Festivalul se adresează publicului larg printr-o serie de...

Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă,14 mai, la nivel național și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfășurate în format fizic, după două...