Lucrările de modernizare a clădirii Scolii gimnaziale a Colegiului Ortodox „Mitropoltul Nicolae Colan” se apropie de final

de | feb. 25, 2023

Șantierul a fost inspectat vineri de primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și de directorul instituției de învățământ Pr. Liviu Vidican Manci. Edilul Clujului a verificat, într-o vizită de lucru, noua sală de sport și lucrările de modernizare, investiție de peste 3,2 milioane de euro din fonduri europene.

Stadiul lucrărilor este de 98%, iar procedura de recepție va începe în luna martie.

Proiectul a cuprins supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire și construirea unei noi săli de sport în curtea școlii cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

Cu o capacitate de 400 de elevi, noua școală  situată pe strada Meseriilor nr. 22, are acum 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical.

Toate sălile de clasă sunt dotate cu echipamente didactice și IT. De asemenea, clădirea a fost echipată cu facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Creșterea eficienței energetice a școlii a fost prioritară în proiect, în acest sens au fost incluse lucrări de instalare 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...