Lucrările de renovare a bisericii parohiei Recea – Cristur, binecuvântate de Mitropolitul Clujului

de | oct. 17, 2016

Credincioșii parohiei Recea – Cristur din protopopiatul Dej s-au bucurat duminică, 16 octombrie 2016, de prezență arhierească. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a binecuvantat lucrările de renovare realizate la biserica ocrotită de Sfântul  Ierarh Nicolae și a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi.

În cadrul predicii, pornind de pilda semanatorului citită în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Andrei i-a indemnat pe credincioși să-și primenească sufletele pentru a putea primi cuvântul lui Dumnezeu:

 

 

Crucea arhiepiscopală, pentru părintele paroh Felician Șerban

La finalul slujbei, împreună cu preoții, Mitropolitul Clujului a săvârșit o slujbă de parastas pentru binefăcătorii locașului de cult, trecuți la cele veșnice.

De asemenea, pentru activitatea de 40 de ani ca slujitor al Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit părintelui paroh Felician Șerban, cea mai înaltă disctincție a Arhiepiscopiei Clujului pentru clerici, Crucea arhiepiscopală. Totodată au fost înmânate diplome de aleasă cinstire ctitorilor și binefăcătorilor locașului de cult. Apoi, credincioșii, împreună cu preoții și cu Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, s-au deplasat în curtea bisericii, unde a fost sfințit un altar de vară, ridicat în ultima perioadă.

Potrivit documentelor, în parohia dejeană Recea – Cristur, cu  filia Căprioara, exista o biserică de lemn cu hramul „Soborul îngerilor” încă din anul 1693. O nouă biserică de lemn, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail Gavriil”, a fost construită în anul 1882. Biserica actuală, de zid, a fost construită în 1961.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...