Lucrările de renovare a bisericii parohiei Recea – Cristur, binecuvântate de Mitropolitul Clujului

de | oct. 17, 2016 | Actualitatea religioasă

Credincioșii parohiei Recea – Cristur din protopopiatul Dej s-au bucurat duminică, 16 octombrie 2016, de prezență arhierească. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a binecuvantat lucrările de renovare realizate la biserica ocrotită de Sfântul  Ierarh Nicolae și a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi.

În cadrul predicii, pornind de pilda semanatorului citită în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Andrei i-a indemnat pe credincioși să-și primenească sufletele pentru a putea primi cuvântul lui Dumnezeu:

 

 

Crucea arhiepiscopală, pentru părintele paroh Felician Șerban

La finalul slujbei, împreună cu preoții, Mitropolitul Clujului a săvârșit o slujbă de parastas pentru binefăcătorii locașului de cult, trecuți la cele veșnice.

De asemenea, pentru activitatea de 40 de ani ca slujitor al Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit părintelui paroh Felician Șerban, cea mai înaltă disctincție a Arhiepiscopiei Clujului pentru clerici, Crucea arhiepiscopală. Totodată au fost înmânate diplome de aleasă cinstire ctitorilor și binefăcătorilor locașului de cult. Apoi, credincioșii, împreună cu preoții și cu Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, s-au deplasat în curtea bisericii, unde a fost sfințit un altar de vară, ridicat în ultima perioadă.

Potrivit documentelor, în parohia dejeană Recea – Cristur, cu  filia Căprioara, exista o biserică de lemn cu hramul „Soborul îngerilor” încă din anul 1693. O nouă biserică de lemn, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail Gavriil”, a fost construită în anul 1882. Biserica actuală, de zid, a fost construită în 1961.

 

 

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...