„Luna credincioșilor”, în Parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | ian. 8, 2017

La Parohia Ortodoxă Română ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, în fiecare an, luna ianuarie este o perioadă specială pentru credincioșii care calcă pragul acestei biserici parohiale, denumită simbolic, ”Luna credincioșilor”, fiind dedicată sărbătoririi enoriaşilor care au avut în anul 2016 evenimente fericite şi importante în viaţa lor. În cadrul acesteia, în anul 2017, vom sărbători: în  8 ianuarie- familiile care  au  împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2016; 15 ianuarie,  credincioșii  de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiţii județene, naţionale şi internaţionale în anul trecut; 22 ianuarie- familiile cununate în 2016 în biserica noastră, urmată o mică agapă; 29 ianuarie – ”Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei care numără aproximativ 10000 de volume.

Duminică, 8 ianuarie 2017, ”Luna credincioșilor” a început, așa cum se cuvine, cu cinstirea veteranilor căsniciei, adică cu cei care, de la căsătorie, au pășit împreună 50 de ani pe cărările sinuoase ale acestei vieți,  ani în care, așa cum a precizat părintele Nicolae Buda, au întâmpinat greutăți, au lucrat, și-au crescut copiii, cu responsabilitate și cu trudă. A fost un moment deosebit și emoținonant să-i vezi, ca niște stejari cărunți,  bătuți de vânturile, ploile și arșița zilelor, la care au rezistat pentru că s-au sprijinit unul pe celălalt, așa cum I-au făgăduit lui Dumnezeu la cununie. Cu voia Celui de Sus care le-a înmulțit zilele, poate pentru răbdare și pentru bucuria copiilor și a nepoților lor, ei au pășit pe solee, cu același pas hotărât cu care au  răzbit și în viață, fiind un model pentru familiile tinere și pentru noi toți, un model de asumare a responsabilității, de ascultare, de a face voia celuilalt, din iubire pentru el și pentru Hristos.

În aceste vremuri în care se încearcă print toate mijloacele mediatice  discreditarea  instituției căsătoriei religioase și a valorilor familiale morale promovate în familia creștină, prin acest eveniment, astăzi, am cinstit familia creștină, avându-i în fața noastră  pe acești oameni care au biruit pentru că au ascultat cuvântul Evangheliei și l-au trăit, învingând astfel,  ca niște sportivi de performanță, toate barierele din calea lor.

Așa cum se cuvine unor ”veterani întru ale căsniciei”, au fost felicitați, după Sfânta Liturghie, în fața unei biserici pline de credincioși, unii  dintre ei copiii, nepoții, poate și strănepoții acestor minunați oameni, cărora le-am cântat ”La mulți ani!” și le-am dăruit icoane și diplome care să le amintească aceste clipe de emoție sfântă pe care numai în fața Sfântului Altar au mai simțit-o, în urmă cu 50 de ani!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...