Luna decembrie, luna colindelor și a darurilor, pentru comunitatea parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj

de | dec. 4, 2016 | Activități parohiale

Luna decembrie este una specială pentru parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj care în ziua de Crăciun își sărbătorește hramul. Pentru a marca hramul parohiei enoriașii împreună cu preoții slujitori Nicolae Buda și Ciprian Taloș, organizează pe parcursul acestei lunii o serie de evenimente culturale și religioase.

În prima duminică a lunii decembrie, la Sfânta Liturghie credincioșii parohiei clujene „Nașterea Domnului” s-au bucurat de un program de colinde și cântece religioase. Programul a fost suținut de un grup de elevi de la școala „Constantin Brâncuși” și liceul „Lucian Blaga”, sub îndrumarea profesoarei de muzică Ionela Măhăra. Alături de elevii ce fac parte din corurile celor două școli, au bucurat inimile sutelor de credincioși prezenți la Sfânta Liturghie, cu frumosul colind străbun și câțiva copii din parohie. Elevii de la cele două școli din Cluj au fost primii  colindători care, la acest început de decembrie, au adus vestea Nașterii Domnului.

„Acest mic concert și bucuria cu care copiii de diferite vârste, împreună cu profesoara care-i îndrumă au venit să ne colinde sunt dovada vie că aceste tradiții strămoșești vor fi duse cu cinste și perseverență mai departe din biserică spre casele credincioșilor spre slava lui Dumnezeu, pentru ca dragostea, credința și nădejdea să nu piară, ci să deschidă cale spre pace între oameni și bunăvoire”, a transmis pentru radio Renașterea reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

Concertele de colinde vor continua la parohia „Nașterea Domnului” în fiecare duminică a lunii decembrie. Vestea Nașterii Domnului va fi adusă de mai multe coruri din Cluj, dar și oaspeți din zona Năsăudului.

Nu vor lipsi în această perioadă nici activitățile caritabile. Credincioșii și în special copiii parohiei își vor îndrepta și în acest an atenția spre cei care au nevoie de sprijin material. Vor fi oferite pachete cu alimente și dulciuri pacienților spitalului de boli infecțioase din Cluj, copiilor de la Fundația Filantropică „Sfânta Irina” din Turda, precum și nevoiașilor din parohie. De asemenea, în această perioadă, va avea loc tradiționalul Târg de decorațiuni de Crăciun, realizat de copiii de la Cercul de pictură al parohiei. Acesta se va derula până în ziua de Crăciun, iar fondurile obținute vor fi direcționate către Aşezământul pentru copii „Sfântul Onufrie“ de la Mănăstirea Florești.

 

Ultimele articole

Alexandru Ciurcu (29 ianuarie 1854-22 ianuarie 1922)

Alexandru Ciurcu (29 ianuarie 1854-22 ianuarie 1922)

Alexandru Ciurcu, figură emblematică a secolelor XIX-XX, este personalitatea care marchează ziua de 22 ianuarie. Acesta s-a născut în anul 1854, la data de 29 ianuarie, în Șercaia, comitatul Făgăraș, astăzi o comună aflată în județul Brașov. Alexandru Ciurcu a fost un...

22 ianuarie – Sf. Ap. Timotei; Sf. Cuv. Mc. Anastasie Persul

22 ianuarie – Sf. Ap. Timotei; Sf. Cuv. Mc. Anastasie Persul

Sf. Ap. Timotei Originar din orașul Listra din Licaonia (Asia Mică), Sfântul Timotei a fost ucenic al Sfântului Apostol Pavel. Sfântul Apostol îl numește în nenumărat rânduri „fiul său”, alteori „fratele său”. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am...

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...