Mădălina Mârza: „Nu-mi place să apar pe scenă cu orice. Îmbrac doar costume autentice”

de | aug. 23, 2015

„Pasiunea pentru muzica populară este moștenire de familie. Străbunicii și bunicii mei făceau parte dintr-un taraf de muzică populară, cum era pe vremuri. De asemenea, tatăl meu, a fost solist vocal și instrumentist într-o formație de muzică ușoară”. Așa își începe povestea tânăra bistrițeancă Mădălina Mârza, ce s-a făcut remarcată prin vocea ei deosebită, încă de la primele apariții.

Vine din Reteag și în ultimii ani a câștigat trofee după trofee la concursurile de profil. Este pasionată de costumul popular și în ultima perioadă cutreieră satele din județ pentru a-și aduna cămăși autentice.

„Nu-mi place să apar pe scenă cu orice. Îmbrac doar costume făcute din pânză țesută în război, pânză ce stă îndoită pe tine de tare, de veche și de autentică. Totodată opincile sunt nelipsite”, spune Mădălina.

Este studentă la Cluj-Napoca, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, departamentul Pedagogia Învățămîntului primar și preșcolar. „Am ales această facultate deoarece consider că a avea grijă de copilași și de a-i educa este tot o artă, precum e şi cântatul”, afirmă Mădălina.
Are modele în muzica populară dar și în cea ușoară pe care le consideră demne de urmat și pe care o să le descoperim pe parcursul emisiunii, dar
și ce planuri are pe tărâmul muzicii populare.

 

Ecouri populare - interpreți de ieri și de azi
Ecouri populare - interpreți de ieri și de azi
Mădălina Mârza: „Nu-mi place să apar pe scenă cu orice. Îmbrac doar costume autentice”
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...