Maestrul Dorel Vișan despre PS Vasile: „A fost și rămâne pentru mine un om plin de evlavie și de sfințenie”

de | oct. 9, 2021

„Se spune că omul sfințește locul, dar omul sfințește locul numai dacă are sfințenie, iar dacă nu are sfințenie, nu-l sfințește, îl dezorganizează. Omul face și organizarea, și dezorganizarea. Preasfinștitul Vasile a fost și rămâne pentru mine un om plin de evlavie și de sfințenie”, spune actorul și poetul clujean Dorel Vișan.

Artistul a precizat că l-a cunoscut foarte bine pe ierarhul clujean, precizând că „a fost un om cu suflet larg, care a creat Centrul de Îngrijiri Paleative „Sfântul Nectarie” pentru ajutorarea și alinarea celor bolnavi  și la care știu că a muncit ani de zile. O dată mi-a cerut ajutorul și de atunci mereu mi-a mulțumit”, își amintește Dorel Vișan.

„Sunt marcat de trecerea sa la cele veșnice a acestui om și sfânt, deoarece am vorbit mereu cu Preasfinția Sa și în anii de suferință. O să mi-l amintesc ca pe un om deosebit care, înafară de faptul că a urmat o școală profundă, a fost și un om cu profunzime în viață și a știut să păstreze echilibrul și să păstrece ceea ce noi pierdem cu fiecare zi, omenia. Dumnezeu să-l odihnească!”

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...