Maestrul Dorel Vișan despre PS Vasile: „A fost și rămâne pentru mine un om plin de evlavie și de sfințenie”

de | oct. 9, 2021 | Actualitatea religioasă, Evocări

„Se spune că omul sfințește locul, dar omul sfințește locul numai dacă are sfințenie, iar dacă nu are sfințenie, nu-l sfințește, îl dezorganizează. Omul face și organizarea, și dezorganizarea. Preasfinștitul Vasile a fost și rămâne pentru mine un om plin de evlavie și de sfințenie”, spune actorul și poetul clujean Dorel Vișan.

Artistul a precizat că l-a cunoscut foarte bine pe ierarhul clujean, precizând că „a fost un om cu suflet larg, care a creat Centrul de Îngrijiri Paleative „Sfântul Nectarie” pentru ajutorarea și alinarea celor bolnavi  și la care știu că a muncit ani de zile. O dată mi-a cerut ajutorul și de atunci mereu mi-a mulțumit”, își amintește Dorel Vișan.

„Sunt marcat de trecerea sa la cele veșnice a acestui om și sfânt, deoarece am vorbit mereu cu Preasfinția Sa și în anii de suferință. O să mi-l amintesc ca pe un om deosebit care, înafară de faptul că a urmat o școală profundă, a fost și un om cu profunzime în viață și a știut să păstreze echilibrul și să păstrece ceea ce noi pierdem cu fiecare zi, omenia. Dumnezeu să-l odihnească!”

 

 

Ultimele articole

Preotul este expresia veşniciei

Preotul este expresia veşniciei

Bătrânul Epifanie zicea: „Preotul este întruparea absolutului, expresia veşniciei, expresia temeiniciei şi neclătinării, crainicul Cerului, chipul nestricăciunii, îndrumătorul înspre eternitate. Înfăţişarea lui rămâne aceeaşi de-a lungul veacurilor, ca aducere aminte...

Binecuvântare arhierească în Parohia Cociu

Binecuvântare arhierească în Parohia Cociu

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Cociu, Protopopiatul Beclean, cu prilejul pensionării preotului...