Mai demult așa era!

de | dec. 19, 2017 | Activități parohiale

În după masa duminicii din 17 decembrie 2017, începând cu ora 14:00 în Parohia Ortodoxă Budești, păstorită de către preotul Șumandea Tudor a avut loc un eveniment cultural-religios intitulat sub genericul „Mai de mult era asa”. La inițiativa preotului paroh au fost puse în lumină, redescoperite, tradițiile si obiceiurile de Crăciun care erau în satul Budești cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, a Anului Nou și a Bobotezei și care erau păstrate cu sfintenie.

În cadrul aceluiași eveniment au fost două programe: o scenetă pregatită și regizată de doamna preoteasă Andreea Sumandea dimpreună cu copiii din sat, iar al doilea program a fost o șezătoare de colindă în care cei mai vârstnici ne-au expus tradițiile și obiceiurile frumoase din această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

Sperăm că prin acest eveniment am adus putină lumină in sufletele credicioșilor din Parohia Ortodoxă Budești și avem nădejde că aceste tradiții nu se vor pierde prea curând.

Pr. Tudor Șumandea

Ultimele articole

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

25 octombrie – Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita

Sfinții Mucenici Marcian și Martirie – au pătimit în Constantinopol în vremea împăratului Constanţiu (331-361), care trecuse de partea arienilor. Marcian era citeţ (cântăreţ), iar Martirie ipodiacon. Amândoi erau ucenicii Patriarhului Pavel. Sfinţii Marcian şi...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...