Mai demult așa era!

de | dec. 19, 2017

În după masa duminicii din 17 decembrie 2017, începând cu ora 14:00 în Parohia Ortodoxă Budești, păstorită de către preotul Șumandea Tudor a avut loc un eveniment cultural-religios intitulat sub genericul „Mai de mult era asa”. La inițiativa preotului paroh au fost puse în lumină, redescoperite, tradițiile si obiceiurile de Crăciun care erau în satul Budești cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, a Anului Nou și a Bobotezei și care erau păstrate cu sfintenie.

În cadrul aceluiași eveniment au fost două programe: o scenetă pregatită și regizată de doamna preoteasă Andreea Sumandea dimpreună cu copiii din sat, iar al doilea program a fost o șezătoare de colindă în care cei mai vârstnici ne-au expus tradițiile și obiceiurile frumoase din această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

Sperăm că prin acest eveniment am adus putină lumină in sufletele credicioșilor din Parohia Ortodoxă Budești și avem nădejde că aceste tradiții nu se vor pierde prea curând.

Pr. Tudor Șumandea

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...