Maica Domnului – bucuria celei binecuvântate!

de | mart. 22, 2022

Aflându-ne încă întru bucuria și binecuvântarea Bunei Vestiri, vă invităm să purcedem, în cuvânt, în Țara Sfântă, de la începutul veacurilor până la plinirea vremii, spre a ne bucura de crâmpeie din viața Maicii Domnului și mai cu seamă de ziua începutului mântuirii noastre, în relatarea deopotrivă profundă și delicată a poetei Zorica Lațcu – Maica Teodosia.

Monahia Teodosia Lațcu a scris Viața Maicii Domnului, plecând de la mai multe texte patristice (Dionisie Areopagitul, Grigorie de Nyssa, Grigorie Palama, Ioan Damaschin, Iacob Monahul, Epifanie al Cretei), texte pe care le cunoștea în profunzime, având acces inclusiv la original, ca absolventă a Facultății de Filologie din Cluj, secţia Limbi Clasice (greacă şi latină). Manuscrisul Viața Maicii Domnului a fost confiscat de Securitate, nemaiputând fi recuperat în întregime. Cât a putut fi reconstituit însă, a fost publicat într-o broșură de Preasfințitul Părinte Vasile, în vremea când era stareț al Mânăstirii Nicula, așa cum aflăm, prin mărturie directă, din cartea Părintelui Arhimandrit Dumitru Cobzaru, Duhovnicia, dulce povară, unde ni se face cunoscut și faptul că în preajma Adormirii Maicii Domnului, Maica Teodosia venea și rămânea mai multe zile la Mânăstirea Nicula.

Cuvintele Maicii Teodosia vin, cu profunzime teologică și duioasă delicatețe, să înfățișeze viața și ființa desăvârșită a Maicii Domnului, cea plină de har, de taină, de gingășie, de lumină, de iubire.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Maica Domnului – bucuria celei binecuvântate!
Maica Domnului – bucuria celei binecuvântate!
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul despre educația copiilor

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul despre educația copiilor

În această emisiune vom vorbi despre Sfântul Cuvios Porfirie Kavsokalivitul, mai exact despre felul cum privea el educarea copiilor, un aspect deosebit de important pentru viața unei familii și în egală măsură pentru viața Bisericii. Înțelepciunea Cuviosului Porfirie,...

Prețuim familia | Oastea Domnului, la centenar

Prețuim familia | Oastea Domnului, la centenar

Subiectul emisiunii „Oastea Domnului la Centenar” din luna noiembrie este unul generic: „PREȚUIM FAMILIA”. Invitații emisiunii sunt Pr. Prof. Univ. Dr. STELIAN TOFANĂ și Dl. LIVIU BALTĂ - primul invitat, părintele profesor fiind cunoscut radio ascultătorilor noștri ca...