Maica Siluana Vlad în mijlocul tinerilor creștin-ortodocși din Protopopiatul Cluj II

de | mai 8, 2019

O nouă întâlnire pentru tinerii din Cluj-Napoca a fost organizată miercuri, 8 mai 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 18.00 la Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Mina„ situată pe strada Vasile Conta nr. 10, în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca.

Invitata întâlnirii a fost maica Siluana Vlad, o neobosită misionară în rândul tinerilor, iar titlul generic al serii a fost ,,Dacă tinerețea ar ști …”.

În prima parte a serii, maica a vorbit celor prezenți despre câteva aspecte ale tinereții din perspectivă religioasă și socială, accentuând necesitatea apartenenței tânărului la comunitatea Bisericii prin participarea la Sfânta Liturghie, Spovedanie, Împărtășanie, lectură duhovnicească și prin alte multe mijloace pe care Biserica i le pune la îndemână.

În partea a doua a întâlnirii, maica Siluana a răspuns întrebărilor adresate de părintele protopop Alexandru Ciui, moderatorul evenimentului, întrebări venite din partea tinerilor prezenți. Cu multă înțelepciune, maica Siluana le-a oferit tuturor răspunsuri convingătoare și bine argumentate.

La întâlnire au participat tinerii din grupurile parohiale de tineret din Protopopiatul Ortodox Cluj II însoțiți de preoții lor dar și de alți credincioși dornici de a asculta cuvântul maicii Siluana.

Organizatorii serii de tineret au fost Protopopiatul Ortodox Cluj II împreună cu gazda evenimentului, Parohia ,,Sfântul Mina”, prin implicarea părintelui paroh Dumitru Bărbos și a părintelui împreună slujitor Iliuță Popa și prin colaborarea celorlalți preoți din protopopiat. Prezența maicii în Cluj-Napoca se datorează legăturii speciale pe care dânsa o are cu Parohia ,,Sfântul Mina” și a legăturii duhovnicești cu părintele Dumitru Bărbos, parohul bisericii. Acesta este motivul pentru care și anul trecut maica Siluana a participat la o întâlnire cu preoții din Protopopiatul Cluj II.

Următorul eveniment pentru tinerii din Cluj-Napoca va avea loc la sfârșitul lunii iunie și se va desfășura la Biserica ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...