Mănăstirea Bârsana din Maramureș, loc de rugăciune pentru mii de pelerini

de | iul. 1, 2015

Peste 5.000 de credincioşi din Maramureș, dar și din alte zone ale țării au participat, marţi, 30 iunie 2015, la hramul Mănăstirii Bârsana de Soborul Sfinţilor 12 Apostoli.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. A slujit alături de Înaltpreasfinția Sa un sobor de 8 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, dar și mulți preoți și diaconi. 4

În mijlocul miilor de credincioși, majoritatea în straie populare, s-a aflat și Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, care a oferit binecuvântarea sa tuturor celor prezenți la sărbătoarea hramului.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul a declarat pentru Radio Renașterea că hramul mănăstirii Bârsana este anual un bun prilej de întâlnire a credincioşilor care locuiesc în satele şi comunele de munte situate de-a lungul Văii Izei. Ei vin în număr foarte mare la fiecare hram, pentru că s-au alipit de această mănăstire și fac dovada că aici este un loc ales, cu o încărcătură duhovnicească aparte.

Desfiinţată în 1791, Mănăstirea Bârsana a renăscut după căderea comunismului, în anii ’90. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în anul 1993. Locaşul de cult a fost târnosit în anul 2012 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA