Mănăstirea clujeană Sfânta Elisabeta și-a prăznuit astăzi hramul, în prezența a doi ierarhi

de | apr. 24, 2018 | Actualitatea religioasă

         La sărbătoarea din acest an, au participat ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, însoțit de PS Părinte Teofil de Iberia, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Programul liturgic a început ieri seară cu slujba privegherii și a continuat astăzi dimineață cu Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură IPS Andrei a vorbit pe tema ”Mărturie cu viața și mărturie cu activitatea”:

Mânăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj-Napoca  a fost înființată în anul 1934 de vrednicul de pomenire Episcopul Nicolae Ivan, la propunerea Societății Ortodoxe a Femeilor Române.

A funcționat o perioada în clădirea „vechii teologii” din str. Avram Iancu nr. 6, punându-se astfel bazele unui Institut al surorilor de caritate.

Desființat în timpul regimului comunist, așezământul monahal a fost reînființat în anul 2011, la inițiativa ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Mănăstirea este situată în cartierul Bună -Ziua din Cluj-Napoca, pe strada Arţarului.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...