Mănăstirea „Petru Rareș”, de la Ciceu Corabia își sărbătorește luni ocrotitorii

de | oct. 20, 2019 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea „Petru Rareș”, din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia își sărbătorește luni, 21 octombrie 2019, hramul, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Părintele Mitropolit Andrei începând cu ora 10:00, în biserica mănăstirii.

Mănăstirea „Petru Rareș”, situată la poalele Cetății Ciceului, județul Bistrița-Năsăud, a fost înfiinţată în 2014, la iniţiativa Mitropolitului Andrei, precum și la dorinţa credincioşilor din zonă.

Ridicat în cinstea domnitorului Petru Rareș, locașul de cult are ca hram pe Sfinții Mărturisitori Ardeleni: Visarion și Sofronie, Sf. Mc. Oprea; Sf. Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel.

Locaşul de cult este situat în apropierea stâncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut domnitorului moldovean Petru Rareș. Acesta, alături de soția sa, Elena Doamna, au ridicat mai multe locaşuri de cult, între care Mănăstirea Probota, Mănăstirea Râșca, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Baia, Biserica „Sfântul Dumitru din Hârlău” și Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava.

Foto: arhiva radio „Renașterea”

Ultimele articole

CONCERTUL CARITABIL „Am venit la Tine, Doamne!” la Bistrița

CONCERTUL CARITABIL „Am venit la Tine, Doamne!” la Bistrița

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud și Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud vă invită la CONCERTUL CARITABIL „Am venit la Tine, Doamne!” - Pricesne și cuvinte de învățătură creștin ortodoxă. Evenimentul va avea loc MIERCURI, 29 MARTIE 2023, ORA 18:00, la...