Mănăstirea „Petru Rareș”, de la Ciceu Corabia își sărbătorește luni ocrotitorii

de | oct. 20, 2019 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea „Petru Rareș”, din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia își sărbătorește luni, 21 octombrie 2019, hramul, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Părintele Mitropolit Andrei începând cu ora 10:00, în biserica mănăstirii.

Mănăstirea „Petru Rareș”, situată la poalele Cetății Ciceului, județul Bistrița-Năsăud, a fost înfiinţată în 2014, la iniţiativa Mitropolitului Andrei, precum și la dorinţa credincioşilor din zonă.

Ridicat în cinstea domnitorului Petru Rareș, locașul de cult are ca hram pe Sfinții Mărturisitori Ardeleni: Visarion și Sofronie, Sf. Mc. Oprea; Sf. Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel.

Locaşul de cult este situat în apropierea stâncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut domnitorului moldovean Petru Rareș. Acesta, alături de soția sa, Elena Doamna, au ridicat mai multe locaşuri de cult, între care Mănăstirea Probota, Mănăstirea Râșca, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Baia, Biserica „Sfântul Dumitru din Hârlău” și Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava.

Foto: arhiva radio „Renașterea”

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...