Manifestări culturale la Huedin, în prezența Mitropolitului Clujului

de | dec. 7, 2017 | Activități parohiale

Sâmbătă, 9 decembrie 2017, de la ora 12:00,  va avea loc, la Casa de Cultură a orașului Huedin, cea de-a X-a ediție a Festivalul de Colinde ,,Noi umblăm să împlinim’’ și cea de-a VI-a ediție a Concursului ,,Costumul popular – istorie și autenticitate”.

Manifestările sunt  organizate de Clubul Copiilor din Huedin, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Huedin și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

„În deschiderea programului va concerta corala mixtă Glasul Apusenilor a Protopopiatului Ortodox Huedin.Vor fi prezente peste 20 de cete de colindători, în total 300 de elevi de la unitățile școlare din: Huedin, Gherla, Aghireș Fabrici, Călățele, Beliș, Ciucea, Fildu de Mijloc, Mănăstireni, Negreni, Poieni, Răchițele, Râșca, Rogojel, Săcuieu și Valea Drăganului. Cu aceasta ocazie va fi prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care îi va binecuvânta pe micii colindător” , a precizat pentru radio Renașterea părintele protopop de Huedin, Dan Lupuțan.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...