Manifestări culturale la Huedin, în prezența Mitropolitului Clujului

de | dec. 7, 2017 | Activități parohiale

Sâmbătă, 9 decembrie 2017, de la ora 12:00,  va avea loc, la Casa de Cultură a orașului Huedin, cea de-a X-a ediție a Festivalul de Colinde ,,Noi umblăm să împlinim’’ și cea de-a VI-a ediție a Concursului ,,Costumul popular – istorie și autenticitate”.

Manifestările sunt  organizate de Clubul Copiilor din Huedin, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Huedin și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

„În deschiderea programului va concerta corala mixtă Glasul Apusenilor a Protopopiatului Ortodox Huedin.Vor fi prezente peste 20 de cete de colindători, în total 300 de elevi de la unitățile școlare din: Huedin, Gherla, Aghireș Fabrici, Călățele, Beliș, Ciucea, Fildu de Mijloc, Mănăstireni, Negreni, Poieni, Răchițele, Râșca, Rogojel, Săcuieu și Valea Drăganului. Cu aceasta ocazie va fi prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care îi va binecuvânta pe micii colindător” , a precizat pentru radio Renașterea părintele protopop de Huedin, Dan Lupuțan.

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...