Mari filantropi români

de | ian. 1, 2020

În Patriarhia Română, anul 2020 a fost proclamat ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Momentul solemn a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Cu acest prilej, în cadrul postului de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, am realizat o serie de emisiuni sub cupola „Viața Bisericii”, în cadrul cărora l-am avut ca invitat principal de domnul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, de la Institutul de Istorie „George Barițiu”  al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca.

Împreună, ne-am propus ca, săptămânal, preț de o jumătate de oră, să evocăm personalități și fapte remarcabile ale oamenilor de bine din trecut care, prin opera filantropică, prin acte de milostenie, au investit în viitorul generațiilor de români de după ei, înscriindu-se astfel în linia marilor făuritori ai istoriei neamului.

Vă propunem pentru moment o primă ediție a anului 2020.

Audiție cu folos!

Viața Bisericii
Viața Bisericii
Mari filantropi români
Mari filantropi români
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 1)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 1)

Cuvintele din limba română simplu, simplitate, simpleță, simplicitate își au rădăcina în latinescul simplex. Simplitatea, însușirea de a fi simplu presupune o lipsă de formalitate, de complicații. Un om simplu  nu cunoaște artificialitatea, afectarea, prefăcătoria....

Despre muncă

Despre răutate

Astăzi, răutatea oamenilor se exprimă prin indiferența prietenilor atunci când ești lovit din plin de o problemă de orice factură. Răutatea este cea mai pură formă de slăbiciune, deși oamenii răi cred că prin aceasta devin importanți și puternici. Răutatea este o...