Mari filantropi români

de | ian. 1, 2020

În Patriarhia Română, anul 2020 a fost proclamat ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Momentul solemn a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Cu acest prilej, în cadrul postului de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, am realizat o serie de emisiuni sub cupola „Viața Bisericii”, în cadrul cărora l-am avut ca invitat principal de domnul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, de la Institutul de Istorie „George Barițiu”  al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca.

Împreună, ne-am propus ca, săptămânal, preț de o jumătate de oră, să evocăm personalități și fapte remarcabile ale oamenilor de bine din trecut care, prin opera filantropică, prin acte de milostenie, au investit în viitorul generațiilor de români de după ei, înscriindu-se astfel în linia marilor făuritori ai istoriei neamului.

Vă propunem pentru moment o primă ediție a anului 2020.

Audiție cu folos!

Viața Bisericii
Viața Bisericii
Mari filantropi români
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Taina nunții și familia creștină

Taina nunții și familia creștină

Discutăm în această emisiune pe marginea temei Taina nunții și familia creștină. Ne referim la o problemă care privește pe foarte mulți oameni credincioși; câtă vreme, membrii bisericii - majoritatea lor covârșitoare sunt căsătoriți. Din perspectiva credinței, taina...

Lecția despre logica credinței | Duminica a 4-a după Rusalii

Lecția despre logica credinței | Duminica a 4-a după Rusalii

Ev. Matei 8, 5-13; Vindecarea slugii sutașului „Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş, rugându-L, Şi zicând: Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit. Şi i-a zis Iisus: Venind, îl voi vindeca. Dar sutaşul, răspunzând, I-a zis:...

Despre rugăciune. Rugăciunea lui Iisus

Despre rugăciune. Rugăciunea lui Iisus

Despre rugăciune vom vorbi și în această emisiune. Omul este chemat să fie ființă rugătoare, în felul acesta se definește cel mai plenar legătura lui cu Dumnezeu. Rugăciunea are un caracter public (se face la biserică) dar are și un caracter particular (se face acasă...