Mari filantropi români

de | ian. 1, 2020

În Patriarhia Română, anul 2020 a fost proclamat ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Momentul solemn a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Cu acest prilej, în cadrul postului de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, am realizat o serie de emisiuni sub cupola „Viața Bisericii”, în cadrul cărora l-am avut ca invitat principal de domnul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, de la Institutul de Istorie „George Barițiu”  al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca.

Împreună, ne-am propus ca, săptămânal, preț de o jumătate de oră, să evocăm personalități și fapte remarcabile ale oamenilor de bine din trecut care, prin opera filantropică, prin acte de milostenie, au investit în viitorul generațiilor de români de după ei, înscriindu-se astfel în linia marilor făuritori ai istoriei neamului.

Vă propunem pentru moment o primă ediție a anului 2020.

Audiție cu folos!

Viața Bisericii
Viața Bisericii
Mari filantropi români
Mari filantropi români
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

În seria dialogurilor cu dr. Călin Emilian Cira, doctor în istorie și doctorand în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, abordăm o serie de teme specifice ce se regăsesc în opera scriitorului și monahului Nicolae Steinhardt, cunoscut și ca monahul...

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...

Părinții deșertului

Părinții deșertului

În conduita lor părinții deșertului au excelat prin multe singularități, au fost asceți aspri și mari mistici au trăit uneori ca niște fiare, uneori ca niște îngeri au făcut minuni și au gravat pe demoni. Toate acestea sunt adevărate, dar secundare și nu aceasta este...