Mari filantropi români

de | ian. 1, 2020

În Patriarhia Română, anul 2020 a fost proclamat ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Momentul solemn a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Cu acest prilej, în cadrul postului de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, am realizat o serie de emisiuni sub cupola „Viața Bisericii”, în cadrul cărora l-am avut ca invitat principal de domnul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, de la Institutul de Istorie „George Barițiu”  al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca.

Împreună, ne-am propus ca, săptămânal, preț de o jumătate de oră, să evocăm personalități și fapte remarcabile ale oamenilor de bine din trecut care, prin opera filantropică, prin acte de milostenie, au investit în viitorul generațiilor de români de după ei, înscriindu-se astfel în linia marilor făuritori ai istoriei neamului.

Vă propunem pentru moment o primă ediție a anului 2020.

Audiție cu folos!

Mari filantropi români
Viața Bisericii

 
Play/Pause Episode
00:00 / 25:52
Rewind 30 Seconds
1X
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Repere ale lumii postmoderne. Morală și societate

Repere ale lumii postmoderne. Morală și societate

În ediția de debut a emisiunii Cultură, morală, societate. Repere pentru o viață creștină, discutăm împreună cu domnul drd. Gabriel Noje despre contextul lumii postmoderne, repere și provocări pentru omul contemporan. De asemenea, am încercat să trasăm câteva direcții...

Sfântul Preot Mărturisitor Moise Măcinic

Sfântul Preot Mărturisitor Moise Măcinic

Ziua de 21 octombrie este dedicată unei prăznuiri ce se aplică în mod deosebit la istoria poporului român din Transilvania. Îi pomenim în această zi pe Sfinții Cuvioși Mărturistori Visarion și Sofronie, pe Sfântul Mucenic Oprea și pe Sfinții Mărturisitori Preoți Ioan...

Epicleza euharistică

Epicleza euharistică

Celebrarea Euharistiei, în întregul ei, are un caracter epicletic, adică de invocare, de chemare a Duhului Sfânt. În Euharistie, comunitatea care celebrează își revelează calitatea de „ecclesia orans”, adică de Biserică care se roagă, care invocă pe Mângâietorul....