Marșul pentru Viață 2019: „Unic din prima secundă”, la Cluj-Napoca

de | mart. 21, 2019 | Actualitatea religioasă

Vă anunțăm apropierea celui mai important eveniment pro-viață al anului: Marșul pentru Viață 2019: Unic din prima secundă. 
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, orele: 15-17, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Invitații care vor vorbi în prima parte a evenimentului sunt: Dr. Daniela Pintican, specialist în obstetrică și ginecologie, și Paul Moynan, consilier politic în Parlamentul European, susținător al proiectelor legislative pro-viață. Prezentator va fi: domnul Gabriel Braic.
La întoarcerea din marșul propriu-zis va avea loc recitalul orchestrei Brass Band Carpați. În timpul evenimentului, în Piața Unirii se vor desfășura: jocuri pentru copii și activități educative la standul: Doctorul răspunde. 
Scopul manifestării este promovarea dreptului la viață al fiecărui bebluș aflat în pântecele mamei lui, care este în pericol să fie avortat. Acest eveniment nu este un protest ci o manifestare publică a faptului că societatea orașului nostru susține viața, o prețuiește și respectă indiferent de condiția socială, medicală, sau economică a persoanelor.
Un al 2-lea scop al evenimentului este promovarea faptului că avortul nu ar trebui sa fie o alternativă pentru mama defavorizată, ea trebuind să fie ajutată și nu supusă unor traume atât fizice cât și emoționale și să fie informată de drepturile ei și de posibilitățile de a ieși din criza de sarcină. Prin acest eveniment ne dorim să ajungem la urechile a cât mai multe femei însărcinate care consideră că avortul este singura lor variantă.
 
Organizatorii Marșului pentru Viață din Cluj-Napoca sunt: Fundația Clinica Pro Vita și Asociația Clujul pentru Viață, împreună cu partenerii lor: Asociația Misiunea Speranța, Organizația Creștină Agape, 40 de Zile pentru Viață Cluj-Napoca. Colaboratorii de anul acesta în organizarea Marșului pentru Viață sunt: ASCOR filiala Cluj- Napoca, Liga Studenților din Cluj, ASTRU Cluj.
Mai multe detalii  puteți găsi pe site-ul www.marsulpentruviatacluj.ro și pe pagina de Facebook:@MarsupentruViataCluj.

Ultimele articole

02 iulie – Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

02 iulie – Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Sfântul Voievod Ştefan cel Mare al Moldovei (1457-1504), pe care poporul l-a numit cinstit, bun, mare şi sfânt. Bun, pentru faptele sale de milostenie şi iertarea celor greşiţi; mare, pentru iscusinţa cu care a condus ţara cu dreptate, întrucât prin el...

Povestea  ctitoriilor  ștefaniene în eparhia de la Vad și Feleac

Povestea ctitoriilor ștefaniene în eparhia de la Vad și Feleac

Puțină lume știe că Sfântul Șetafan cel Mare, cunoscut în popor ca mare ctitor de lăcașuri sfinte și aspru luptător pentru independența ținuturilor românești, este întemeietorul celor două eparhii istorice de la Feleac și de la Vad.  Viața românilor ortodocși din zona...

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Viile Dejului

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Viile Dejului

În Duminica a 3-a după Rusalii, 28 iunie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare efectuate la Biserica „Sfinții...