Marșul pentru viață, o mișcare de apărare a familiei

de | mart. 24, 2016

Creștinii din peste 100 de orașe din țară și din Republica Moldova vor spune pe 26 martie „Stop avortului” prin participarea la Marșul pentru Viață. La Cluj-Napoca, susținătorii familiei creștine se vor întâlni de la ora 11:30 în Piața Unirii, unde Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, precum și reprezentanții celorlalte culte religioase vor adresa mesaje de încurajare spre apărarea dreptului la viață. Cu mesaje pro viață vor porni apoi în marș prin centrul orașului, a declarat pentru radio Renașterea, președintele ASCOR Cluj, Bogdan Dincă:

Evenimentul este organizat de mai multe asociații laice și religioase, printre care și ASCOR Cluj, sub afisfinaldeviza, „Pro viaţă, pro familie”. Acțiunea devenită deja o tradiție, are sprijinul Patriarhiei Române, iar scopul ei este de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi. 22 milioane de copii au fost avortați în ultimele decenii, iar în prezent se mai fac încă circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind cea mai mare din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

Și bistrițenii vor fi solidari cu viața și vor milita pentru cât mai puține avorturi. Marșul pentru Viață va fi organizat sâmbătă, 26 martie și în municipiul Bistrița. Întâlnirea va avea loc de la ora 12: 30 la sediul protopopiatului, de unde manifestanții vor porni în marș prin centrul orașului, a declarat protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican:

De Buna Vestire și tinerii și credincioșii din Baia Mare vor susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți, a declarat pentru radio Renașterea, părintele Gavril Vasile Băban, președintele Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene :

În municipiul Dej, marșul pentru viață va începe la ora 11:00 din Piața Bobâlna, unde sunt așteptați toți cei care doresc să susțină familia creștină și implicit darul vieții, a transmis corespondentul radio Renașterea, pr. Dan Toșa.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...