Martirii Horea, Cloşca şi Crişan, comemorați la Cluj în prezența IPS Andrei

de | feb. 28, 2017 | Actualitatea religioasă

O ceremonie de comemorare a martirilor neamului românesc Horea, Cloşca şi Crişan, conducătorii Răscoalei ţărăneşti de la 1784 din Transilvania, a avut loc marți, 28 februarie 2017, la grupul statuar situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca, la împlinirea a 232 de ani de la execuţia acestora.

Evenimentul a debutat la ora 13:00 cu o slujbă de pomenire, la care a participat și Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. După slujbă au fost depuse coroane de flori și au fost rostite scurte alocuțiuni despre cele trei personalităţi, modele absolute atât din punct de vedere naţional cât şi spiritual.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, în colaborare cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Primăria Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Fundația Carpatica și Asociațiunea Astra.

Ultimele articole

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...