Micii creștini ai parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, aproape de cei nevoiași

de | apr. 24, 2016 | Activități parohiale

Micii creștini ai parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca au înțeles că adevărata bucurie vine prin purtarea de grijă a celor nevoiași. Astfel, împreună cu educatorii și profesorii lor au demarat pe perioada Postului Mare o serie de acțiuni filantropice.

Școlarii de la grădinița „Lumea copiilor” au donat alimente, îmbrăcăminte și jucării copiilor și bătrânilor de la mai multe centre din Turda. Nici copilașii din parohiei nu au rămas indiferenți la nevoile aproapelui. Aceștia, sprijiniți de părinți au adus la biserică alimente, dulciuri, hăinuțe și jucării, care vor fi distribuite de credincioasele din Comitetul Parohial familiilor nevoiașe din parohie.

Și activitățile cercului de pictură al parohiei s-au orientat spre sprijinirea nevoiașilor. Astfel că cei mici, tinerii și coordonatoarele cercului au decis ca fondurile obținute prin vânzarea obiectelor cu specific Pascal să fie direcționate spre Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești.

De asemenea, prin grija credincioșilor parohiei, vor beneficia de pachete și bolnavii de la Spitalul de boli infecțioase Cluj-Napoca și copiii de la Centrul de recuperare „Sfânta Irina” din Turda, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul Parohiei, Marilena Asănică.

Ultimele articole

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Ioan Ianolide: „Deşi pare abstractă, credinţa e concretă. Deşi pare imposibilă, credinţa e reală. Deşi pare grea, credinţa e uşoară. Deşi pare oarbă, credinţa e lumină. Deşi are origini divine, credinţa se plineşte prin oameni. Deşi are o eshatologie transcendentă,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...