„Micul Prinț”, Antoine de Saint-Exupéry – călătorie înlăuntrul inimii I

de | iun. 20, 2023

Lectura Micului Prinţ este o călătorie înlăuntrul inimii, căci numai acolo putem vedea lucrurile așa cum sunt cu adevărat. O întoarcere la starea pură a sufletului: la copilul lăuntric din fiecare.

Scriitor, eseist, ziarist și pilot francez, Antoine de Saint-Exupéry s-a născut la Lyon, la 29 iunie 1900. În 1921, intră în aviaţia franceză şi, în 1926, devine pilot de linie. Mai apoi a fost reporter în Indochina, Rusia și Spania. În cel de Al Doilea Război Mondial se înrolează în aviaţia militară franceză. În timpul unui zbor de recunoaştere deasupra Mării Mediterane, în 31 iulie 1944, avionul său este doborât, probabil, de un avion german, Antoine de Saint-Exupéry fiind considerat de atunci dispărut și declarat „mort pentru Franța”.

Micul prinţ, cea mai iubită dintre scrierile lui, a văzut lumina tiparului la New York, în 1943, aproape concomitent în engleză și franceză, ilustrată cu desenele autorului. În Franța apare postum, în noiembrie 1946, la Editura Gallimard. De atunci a început marea călătorie a Micului Prinț, fiind citită de copii și de oamenii mari cu suflet de copil, în sute de limbi și dialecte, fiind, după Biblie, a doua cea mai tradusă carte din lume. Fiindcă Micul Prinţ este deopotrivă o poveste simplă şi profundă, esențială, emoționantă, plină de înțelepciune și poezie. Copilul cu fular auriu și cu râset dulce ca un clinchet de clopoței, venit de pe planeta sa, asteroidul B 612, să cunoască oamenii, te îmblânzeşte, te bucură, te înduioșează, te pune pe gânduri, așezându-ți în suflet cuvinte memorabile.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Micul Prinț”, Antoine de Saint-Exupéry – călătorie înlăuntrul inimii I
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune. Rugăciunea este vitală pentru omul credincios și definește poate cel mai plenar relația omului cu Dumnezeu. Ea are și un caracter particular dar și unul public, cu alte cuvinte ne rugăm și acasă dar ne rugăm...

Lupta cu gândurile și dobândirea isihiei

Lupta cu gândurile și dobândirea isihiei

  „Nu se înfiripă nor fără adiere de vânt și nu se naște patimă fără gând.” (Marcu Ascetul, Despre legea duhovnicească, în 200 de capete, 180, în Filocalia, vol. I, p.251)   Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de...