Mii de credinciosi au participat la hramul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești

de | oct. 1, 2017 | Actualitatea religioasă

Credincioșii au participat încă din ajun la un program liturgic special ce a fost săvârșit la sfânta mănăstire cu ocazia sărbătoririi Acoperământului Maicii Domnului. Slujbele au început sâmbătă seara de la ora 18 când a  fost oficiată slujba Privegherii. 

În ziua hramului Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în prezența unui sobor de preoti și diaconi, răspunsurile la slujbă fiind date de corul de maici al așezământului monahal.
În cuvântul de învățatură, Părintele Mitropolit a subliniat faptul că, după Bunul Dumnezeu, Maica Domnului este ființa cea mai milostivă față de noi oamenii.

La finalul slujbei, părintele Visarion Pașca, unul din duhovnicii mănăstirii Florești a multumit tuturor ctitorilor și a vorbit despre stadiul actual al lucrărilor, atât la mănăstire cât și la așezământul de copii „Sfântul Onufrie”.
La hramul Mănastirii Floresti au participat credincioși însoțiți de preoți din mai multe zone ale Transilvaniei.
Între grupurile de pelerini s-au numarat și peste 60 de credincioși îmbrăcati în straie populare, însoțiți de preotul Stefan Borodi, care au cântat pricesne închinate Maicii Domnului.
Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” este situată la 10 km de municipiul Cluj-Napoca. Piatra de temelie a lăcașului a bisericii mănăstirii s-a pus în 20 noiembrie 1994 iar locașul a fost sfințit în 18 aprilie 2010.
Pe domeniul mănăstirii este în construcție Așezământul pentru Copii „Sfântul Onufrie cel Mare”.
Obștea mănăstirii numără peste 20 de monahii a căror stareță este stavrofora Teodora Câmpan.
Duhovnici ai așezământului monahal sunt Protosinghelii Visarion Pașca, și Anastasie Berbecel.