Mii de credincioși, la hramul Mănăstirii Dobric

de | aug. 16, 2016

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a reunit și în acest an la Mănăstirea Dobric mii de credincioşi care și-au îndreptat pașii spre așezământul monahal denumit și „Nicula Țibleșului”, tocmai pentru că adună an de an mulțime de pelerini din toate colțurile țării.

Încă din ajunul sărbătorii, credincioşii au participat la slujba Vecerniei cu Litie, urmată de Paraclisul Maicii Domnului şi Cuvântul de învăţătură rostit de părintele profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca și important ctitor al Mănăstirii. În cuvântul său, părintele a subliniat lucrarea pe care a avut-o Maica Domnului în această mănăstire, în evoluția ei. Părintele și-a amintit că dacă acum mai bine de 20 de ani venea aici şi era adăpostit într-o încăpere cu o cloşcă cu pui, acum vorbim de un adevărat centru monahal, ce va deveni, în scurt timp, unul de referinţă pentru Ardeal.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost serbat în zorii zilei de 15 august cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord, alături de părintele profesor Stelian Tofană și un impresionant sobor de preoţi. Alături de miile de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie, oficialități locale și județene.
În cuvântul de învăţătură, Episcopul Macarie a vorbit despre jertfa credincioşilor ce vin în pelerinaj, îndemnându-i să nu îşi lase credinţa și să nu se lase influenţaţi de propovăduitorii mincinoşi, care nu cred în Maica Sfântă.

De asemenea, Preasfințitul Macarie i-a îndemnat pe credincioşi să fie mereu alături de mănăstirea Dobric, cea zidită cu multă jertfă, care se roagă zi şi noapte pentru sufletele credincioşilor de pe Valea Ţibleşului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...