Mii de credincioși, la hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Rebra-Parva

de | iun. 29, 2019

Sâmbătă, 29 iunie 2019, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Nicanor, Episcopul ortodox al Banatului Sârbesc, s-au aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Rebra-Parva, din Țara Năsăudului, cu ocazia hramului.

De la ora 10:00, cei doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie, la altarul de vară al mănăstirii, fiind înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, arhim Dumitru Cobzaru, protos. Cleopa Stefanovici, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Srem (Serbia), arhid. Igor Stancovici, secretar eparhial al Episcopiei Banatului Sârbesc, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu, starețul mănăstirii, protos. Chiril Zăgrean, precum și alți preoți din împrejurimi.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Nicanor, Episcopul Banatului Sârbesc, a rostit un cuvânt de învățătură, prilej cu care și-a exprimat bucuria participării la sărbătoarea mănăstirii.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Andrei l-a hirotonit întru diacon pe teologul și medicul Alin Nicolae Nicula.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a mulțumit Preasfințitului Nicanor pentru participarea la hram. Totodată, a subliniat faptul că Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cu vreme și fără de vreme, l-au propovăduit pe Domnul Iisus Hristos.

De asemenea, părintele stareț Chiril Zăgrean a mulțumit ierarhilor pentru prezența în mijlocul obştii mănăstirii şi a miilor de credincioși bistrițeni, mulți îmbrăcați în costume populare specifice zonei Năsăudului.

La sărbătoarea hramului a fost prezent și un grup de 45 de tineri din Ucraina, însoțiți de părintele paroh Vasile Popescu, din Ciudei. Aceștia se află în tabăra de vară de la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi.

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru si Pavel” din Țara Năsăudului, situată între localitățiile Rebra și Parva, a fost întemeiată în 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, lăcaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în anul 2009.

În prezent, în Mănăstirea de la Rebra-Parva viețuiesc 10 monahi, în frunte cu părintele stareț protos. Chiril Zăgrean.

Mai multe fotografii AICI 

Sâmbătă, 29 iunie 2019, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Sâmbătă, 29 iunie 2019

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...