Mii de credincioși sunt așteptați sâmbătă la hramul mănăstirii de la Nușeni

de | iul. 19, 2019 | Actualitatea religioasă

În fiecare an, pe 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul și slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul.

Cu această ocazie, mii de credincioși din zona Bistriței, dar și din alte zone ale Transilvaniei  sunt asteptați la hramul Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie” de la Nușeni, Protopopiatul Beclean.

Programul liturgic prilejuit de sărbătoarea sfântului ocrotitor începe în ajun, de la ora 19:30, cu slujba Privegherii.

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 8:00 va fi săvârșită Sfințirea apei, de la 8:30 Acatistul Sfântului Proroc Ilie, iar după ora 9:00 va fi primit Părintele Mitropolit Andrei, care, pe altarul de vară al mănăstirii, va oficia Sfânta Liturghie.

Mănăstirea „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Nuşeni a fost înfiinţată în anul 1991.

Biserica așezământului monahal a fost construită în anul 1998.

Mănăstirea de calugari de la Nuşeni, coordonată de părintele Paisie Iloaie, desfăşoară o amplă activitate misionară, implicându-se în diverse campanii umanitare.

Ultimele articole

Eroii neamului

Eroii neamului

La sărbătoarea „Înălţării Domnului” sunt cinstiţi Eroii Neamului. Această hotărâre a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 1999. De fapt, se reactualizează un obicei mai vechi stipulat în Tratatul de la Versailles şi într-un Decret-lege din 1920 al...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

La Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, luni, 22 mai 2023, clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit la Biserica „Sf....