Militarii din Dej, felicitați de Mitropolitul Clujului la întoarcerea din Afganistan

de | mart. 11, 2016 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Clujului a luat parte vineri, 11 martie 2016, la ceremonia militară organizată la Dej, cu prilejul întoarcerii din Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”.

Ceremonia a început la ora 12:00 în Piața Bobâlna, unde în aplauzele tuturor, militarii au efectuat onorul, iar comandantul Batalionului, Adrian Costaru a raportat în fața Ministrului Apărării Naționale, Mihnea Ioan Motoc, misiunea îndeplinită. Ministrul Apărării Naționale a declarat cu acest prilej că este mândru de faptul că militarii dejeni s-au întors acasă în formația în care au plecat la luptă, dar și de rezultatele obținute de ei acolo:

Prezent la ceremonie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat alături de un sobor de preoți, printre care s-a numărat și părintele protopop, Ioan Buftea, o scurtă slujbă de mulțumire pentru întoarcerea cu bine a militarilor dejeni. Cu acest prilej, Ierarhul a adresat un scurt cuvânt militarilor, în care a făcut o paralelă dintre un bun ostaș și un bun creștin:

Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” a participat, cu un efectiv de 420 militari, în perioada august 2015 — martie 2016, în cadrul misiunii desfășurate în provincia Kandahar din Afganistan.  Misiunea militarilor a constat în asigurarea securității bazei militare Kandahar și a personalului forțelor coaliției dislocate în zonă, precum și asistență și consiliere pentru forțele armate și de securitate afgane.

Militarii din Dej au participat, între anii 2002 şi 2015, la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, dar şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale.