MIOARA VELICU: „ Dumnezeu mi-a dat această voce minunată, pe care o ofer celor ce vor să mă asculte”

de | iun. 10, 2016

Îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu s-a născut la 19 octombrie 1944, în judeţul Galaţi. Provine dintr-o familie modestă, cu opt copii și spune că a moştenit talentul de la mama, care era o foarte bună cântăreaţă a satului:

„Am început să cânt cam de pe la vreo 3-4 ani, pentru că Dumnezeu m-a hărăzit cu acest dar minunat și o moștenesc și pe mama mea, care era o foarte bună cântăreață a satului. Nu am studii de specialitate dar Dumnezeu mi-a dat această voce minunată, pe care o dau celor ce vor să mă asculte ,care mă iubesc și care m-au făcut ceea ce sunt”.

Este o fire veselă, deschisă, plină de energie. Mioara Velicu și acum, după zeci de ani de carieră, bate sârba ca în tinerețe.

„Eram mai băiețoasă, făceam multe năzbâtii în copilărie. Am necăjit-o pe mama, l-am necăjit pe tata, dar erau lucruri copilărești, nu făceam ceva rău. Nu aveam un pic de liniște și trebuia să fiu tot timpul în acțiune și asta mi-a prin foarte bine că nici la vârsta asta n-am astâmpăr”, mărturisește Mioara Velicu.

Pofta de viață, veselia și zâmbetul vin de la Cel de Sus, spune interpreta, și încă de la debutul carierei a încercat, prin felul de a fi, să se afirme, să iasă în evidență. „Nefiind un nume cunoscut, a trebuit să fac un joc de scenă, să am stilul meu și atunci am încercat de fiecare dată să aduc publicului ceva nou, chiar dacă uneori a fost un pic ieșit din tipare. Eu am început să imit sunetul de trompetă”.

Mioara Velicu și-a început cariera artistică în 1963, la Ansamblul Folcloric „Rapsodia Dunării” din Galați. Repertoriul interpretei conține melodii autentice. „Hai, Catrină, și-mi-arată”, „Asa-i hora pe la noi”, „M-a făcut mama frumoasă”, „Douăzeci de primăveri” sunt doar câteva dintre cântecele Mioarei Velicu, devenite slagăre la scurt timp de la lansare.

Povestea de viață a Mioarei Velicu vă invit să o descoperiți în cadrul emisiunii Ecouri populare – interpreți de ieri și de azi.

Amintiri din vatra satului
Amintiri din vatra satului
MIOARA VELICU: „ Dumnezeu mi-a dat această voce minunată, pe care o ofer celor ce vor să mă asculte”
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

În ce constă viața veșnică? | Duminica a 7-a după Paști

În ce constă viața veșnică? | Duminica a 7-a după Paști

Ev. Ioan 17, 1-13; Rugăciunea lui Iisus „Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora...

Îngrijirea bolnavilor

Îngrijirea bolnavilor

În cadrul emisiunii de astăzi, vom aborda un subiect legat de îngrijirea bolnavilor. Cu toți am avut parte de momente când o persoană dragă a suferit o problemă de sănătate, moment în care ne-am întrebat: „Cu ce pot să fiu de folos?”. După cum bine-știm, sănătatea e...

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...