Misiune și slujire, în Parohia Batin

de | mart. 14, 2017

În Duminica a II-a din Postul Mare, credincioșii Parohiei Ortodoxe Batin, Protopopiatul Dej, au avut parte de momente înălțătoare.

Prin implicarea Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în biserica ocrotită de ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, din localitatea Batin, a fost prezent PC Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți din care a făcut parte Pr. Călin Prunean, Pr. Alexandru Farcaș  și Pr. Paroh Adrian Bolog.

În frumosul cuvânt de învățătură, PC Diac. Olimpiu Benea a tâlcuit Apostolul și pericopa evanghelică citite la Sfânta Liturghie, îndemnându-i pe credincioși la post, rugăciune și fapte bune.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi, masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, sufletele credincioșilor au fost mângâiate de vocea minunată a interpretei de muzică populară Oana Bozga Pintea, care a interpretat câteva pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare.
La final, Pr. Paroh Adrian Bolog  a mulțumit PC. Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea pentru prezență și pentru minunatul cuvânt de învățătură, interpretei Oana Bozga Pintea pentru pricesnele frumoase, oficialităților centrale și locale prezente, dar și tânărului teolog Alin Rotar, fiu al satului, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...