Misiune și slujire, în Parohia Batin

Misiune și slujire, în Parohia Batin

În Duminica a II-a din Postul Mare, credincioșii Parohiei Ortodoxe Batin, Protopopiatul Dej, au avut parte de momente înălțătoare.

Prin implicarea Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în biserica ocrotită de ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, din localitatea Batin, a fost prezent PC Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți din care a făcut parte Pr. Călin Prunean, Pr. Alexandru Farcaș  și Pr. Paroh Adrian Bolog.

În frumosul cuvânt de învățătură, PC Diac. Olimpiu Benea a tâlcuit Apostolul și pericopa evanghelică citite la Sfânta Liturghie, îndemnându-i pe credincioși la post, rugăciune și fapte bune.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi, masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, sufletele credincioșilor au fost mângâiate de vocea minunată a interpretei de muzică populară Oana Bozga Pintea, care a interpretat câteva pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare.
La final, Pr. Paroh Adrian Bolog  a mulțumit PC. Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea pentru prezență și pentru minunatul cuvânt de învățătură, interpretei Oana Bozga Pintea pentru pricesnele frumoase, oficialităților centrale și locale prezente, dar și tânărului teolog Alin Rotar, fiu al satului, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment.

Autor

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Cluj-Napoca.

Articole pe aceeași temă

Distribuie