Misiune și slujire, în Parohia Batin

de | mart. 14, 2017

În Duminica a II-a din Postul Mare, credincioșii Parohiei Ortodoxe Batin, Protopopiatul Dej, au avut parte de momente înălțătoare.

Prin implicarea Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în biserica ocrotită de ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, din localitatea Batin, a fost prezent PC Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți din care a făcut parte Pr. Călin Prunean, Pr. Alexandru Farcaș  și Pr. Paroh Adrian Bolog.

În frumosul cuvânt de învățătură, PC Diac. Olimpiu Benea a tâlcuit Apostolul și pericopa evanghelică citite la Sfânta Liturghie, îndemnându-i pe credincioși la post, rugăciune și fapte bune.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi, masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, sufletele credincioșilor au fost mângâiate de vocea minunată a interpretei de muzică populară Oana Bozga Pintea, care a interpretat câteva pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare.
La final, Pr. Paroh Adrian Bolog  a mulțumit PC. Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea pentru prezență și pentru minunatul cuvânt de învățătură, interpretei Oana Bozga Pintea pentru pricesnele frumoase, oficialităților centrale și locale prezente, dar și tânărului teolog Alin Rotar, fiu al satului, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...