Misiune și slujire, în Parohia Batin

de | mart. 14, 2017 | Activități parohiale

În Duminica a II-a din Postul Mare, credincioșii Parohiei Ortodoxe Batin, Protopopiatul Dej, au avut parte de momente înălțătoare.

Prin implicarea Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în biserica ocrotită de ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, din localitatea Batin, a fost prezent PC Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți din care a făcut parte Pr. Călin Prunean, Pr. Alexandru Farcaș  și Pr. Paroh Adrian Bolog.

În frumosul cuvânt de învățătură, PC Diac. Olimpiu Benea a tâlcuit Apostolul și pericopa evanghelică citite la Sfânta Liturghie, îndemnându-i pe credincioși la post, rugăciune și fapte bune.
Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi, masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, sufletele credincioșilor au fost mângâiate de vocea minunată a interpretei de muzică populară Oana Bozga Pintea, care a interpretat câteva pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare.
La final, Pr. Paroh Adrian Bolog  a mulțumit PC. Diac. Asist. Univ. Dr. Olimpiu Benea pentru prezență și pentru minunatul cuvânt de învățătură, interpretei Oana Bozga Pintea pentru pricesnele frumoase, oficialităților centrale și locale prezente, dar și tânărului teolog Alin Rotar, fiu al satului, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...