Mitropolitul Clujului, în mijlocul credincioșilor din parohia clujeană Corpadea

de | iun. 21, 2015

Evanghelia duminicii a treia după Rusalii a făcut referire la grijile vieții. În această zi, Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor din parohia clujeană Corpadea, unde a oficiat Sfânta Liturghie, despre duplicitate.
Ierarhul a explicat că deși poporul român se declară credincios, în realitate, acest lucru este de multe ori formal. Înaltpresfințitul Andrei a explicat ce înseamnă credința în Dumnezeu în raport cu grijile din viața unui om: „În general, noi românii pretindem că suntem oameni credincioși, că avem preocupări religioase, că păstrăm sfintele tradiții pe care le-am primit de la părinți și într-o oarecare măsură ar fi așa. Însă dacă facem o analiză mai profundă vom realiza că de multe ori suntem duplicitari. Evanghelia de astăzi ne spune că nu putem sluji lui Dumnezeu și lui mamona. Și de multe ori trăim așa sau acționăm afirmând că există Dumnezeu, dar ne desfășurăm activitatea ca și cum nu ar exista Dumnezeu. Duplicitar este omul cu două fețe, omul fățarnic, omul ipocrit, oul fals, ori, Evanghelia de astăzi ne învață că dacă mărturisim cu gura pe Dumnezeu trebuie să avem și încredere în Dumnezeu pentru că Dumnezeu neDSCF1519 poartă de grijă. Dacă mărturisim credința și spunem că avem credință trebuie să o și dovedim”.

Din soborul care a slujit alături de ierarh au făcut parte alți preoți din Arhiepiscopia Clujului.

La finalul slujbei, Înaltpresfințitul Andrei a binecuvântat noua casă parohială construită recent, pe locul celei de dinainte. Pentru implicarea în lucrările efectuate la aceasta, părintele paroh Mihai Pop a fost ridicat la rangul de iconom. Biserica ortodoxă din Corpadea a fost construită între anii 1971-1974 și a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...