Mitropolitul Andrei a binecuvântat festivalul „Flori de Speranță” al tinerilor cu sindrom Down

de | aug. 30, 2022 | Actualitatea religioasă

În perioada 29 august – 2 septembrie 2022, la Cluj-Napoca are loc a 11-a ediție a Festivalului „Flori de Speranță”. Festivalul este susținut de tineri talentați cu sindrom Down din țară și Republica Moldova, precum și de tinere talente din școlile de masă și cluburile de profil.

Tinerii participanți au primit marți, 30 august, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Cu acest prilej, ierarhul le-a adresat un cuvânt de învățătură și încurajare și i-a felicitat pe toți cei implicați în acest eveniment.

În cadrul festivalului sunt organizate o serie de activități menite să promoveze potențialul artistic și creativ al persoanelor cu nevoi speciale, în contextul incluziunii lor sociale și culturale.

În perioada 30-31 august, de la ora 16:30, la Cinema Mărăști, s-a desfășurat Concursul Miss – Mister Down, la care au participat copii și tineri cu nevoi speciale din țară și Republica Moldova. Pe 1 septembrie va avea loc Concursul Gastronomic „Farfuria fericită”, iar pe 2 septembrie, la lacul de la Câmpenești, va fi organizat Campionatul Național de Pescuit, conform organizatorilor.

Festivalul „Flori de Speranță” este organizat de Asociatia Down „Centrul Educaţional Raluca”, cu sprijinul Consiliului Local și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca.

Asociatia Down „Centrul Educaţional Raluca”  din Someșeni, Cluj-Napoca, este coordonată de preotul Ioan Avram și de soția acestuia, Adriana Avram.

Mitropolitul Andrei a binecuvântat festivalul „Flori de Speranță” al tinerilor cu sindrom Down

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Asociatia Down- Centrul Educaţional Raluca și Elena Aldea

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...