Mitropolitul Andrei a binecuvântat nouă grădiniță și creșă cu program prelungit din Jucu-Herghelie

de | feb. 26, 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat luni, 26 februarie 2024, noua grădiniță și creșă cu program prelungit din localitatea Jucu-Herghelie, comuna Jucu, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat edificiul care găzduiește noua grădiniță și creșă cu program prelungit din Jucu-Herghelie. De asemenea, ierarhul a sfințit și troița ridicată în fața grădiniței.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură și a apreciat faptul că se investește în educație, felicitând comunitatea și pe toți cei implicați în materializarea acestui proiect. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a dăruit instituției o icoană cu Sfântul Apostol Andrei.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, oficialități locale și județene, precum și alți invitați, în frunte cu inspectorul școlar general al ISJ Cluj, prof. Marinela Marc, directorul Școlii Gimnaziale din Jucu de Sus, prof. Mădălin Gheorghe Trohonel, și primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, care au rostit alocuțiuni.

Noua unitate de învățământ preșcolar din Jucu-Herghelie are o capacitate de 130 de locuri și a fost construită cu fonduri europene, dar și cu o contribuție însemnată de la bugetul local al Primăriei Comunei Jucu, conform celor afirmate de primarul Valentin Dorel Pojar.

Comuna Jucu a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară și demografică sporită, fiind foarte aproape de municipiul Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pr. Marius Focșanu, Valentin Dorel Pojar / Facebook și știridecluj.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...