Mitropolitul Andrei a oficiat prima parte a Canonului cel Mare în Parohia Copăceni

de | mart. 3, 2020

Luni seara, 2 martie 2020, în prima zi a Postului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Copăceni, Protopopiatul Turda. 

Cu acest prilej, în biserica parohiei, Mitropolitul Andrei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. De asemenea, ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Răspunsurile la denie au fost date de Corala preoților din Protopopiatul Turda, dirijată de preotul Sorin Dindelegan.

La final, preotul paroh Vasile Bucur a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare, acum, la începutul Postului.

Marți, în cea de-a doua zi a Postului Mare, Părintele Mitropolit Andrei va oficia slujba Pavecerniței, în cadrul căreia se citește a doua parte a Canonului cel Mare, în Parohia Băbuțiu. De asemenea, în celelalte două zile se va afla în alte două parohii din cuprinsul eparhiei.

Foto credit: facebook / Protopopiatul Ortodox Român Turda

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...