Mitropolitul Andrei a participat la Concertul de Colinde al școlilor clujene

de | dec. 13, 2022 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat luni, 12 decembrie 2022, la concertul de colinde susținut de mai multe grupuri de elevi din școlile clujene.

Evenimentul a avut loc la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca și a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, fiind prezentat de Grigore Sâmboan, consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj) și redactor la Radio Renașterea.

Au urcat pe scenă mai multe cete de colindători de la următoarele școli din județul Cluj: Școala Gimnazială Măguri Răcătău, Școala Gimnazială „Pelaghia Roșu” Mărișel, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Colegiul De Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Școala Profesională „Ady Endre” Sâncraiu, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj-Napoca, Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești, Școala Gimnazială De Muzică „Augustin Bena” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, , Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca, Grupul de colindători de la Așezământul „Sfântul Onufrie” Florești și Grupul „Diversitatea” care promovează diversitatea culturală și integrarea elevilor rromi din liceele clujene.

„A fost o seară minunată, care ne-a oferit prilejul de a ne bucura împreună cu partenerii și colaboratorii noștri de sărbătorile care se apropie, deschizând ușa pentru oaspeți dragi și inima pentru speranță, bucurie și lumină, în acordurile colindelor care au răsunat în limbile română, maghiară, germană, rromani, italiană, demonstrând încă o dată că împreună este ceea ce ne definește aici la Cluj-Napoca. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment: doamnei director Ioana Călin, de la Cinematograful Florin Piersic, primăriei municipiului Cluj-Napoca, sponsorilor, copiilor și profesorilor care i-au pregătit, colegilor mei din Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, precum și lui Grigore Sâmboan pentru prezentarea spectacolului”, conform paginii de Facebook a inspectorului școlar general al ISJ Cluj, prof. Marinela Marc.

La acest eveniment au participat numeroși clujeni, profesori, elevi, oficialități civile și alți invitați de seamă.

Concertul poate fi urmărit integral AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pagina de Facebook – Marinela Marc

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 17-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 17-a după Rusalii

În Duminica a 17-a după Rusalii (a Cananeencei), 29 ianuarie 2023, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împlinește astăzi, 24 ianuarie 2023, vârsta de 74 de ani. Scurtă biografie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) s-a...