Mitropolitul Andrei a resfințit Biserica din Boju Cătun

de | oct. 5, 2019

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Boju Cătun, județul Cluj.

Cu acest prilej, Mitropolitul Andrei a resfințit biserica Filiei Boju Cătun din Parohia Boju, Protopopiatul Cluj I, și a sfințit pictura lăcașului de cult, realizată în tehnica tempera, în perioada 2017-2019.

Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în pridvorul bisericii, și a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre faptul că „criteriul adevăratei credințe este jertfa, jertfa liturgică – Sfânta Liturghie, la care prescura și vinul se prefac în Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”.

 

Alături de ierarh au slujit: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, preotul lect. univ. dr. Răzvan Perșa de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, preotul prof. Ciprian Cherecheș de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, preotul paroh Brian Bancoș, precum și alți preoți invitați.

Răspunsurile la slujbă au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie și filie, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom pe parohul Brian Bancoș, cu dreptul de a purta brâul roșu. De asemenea, membrii comitetului și consiliului parohial au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire, precum și alți binefăcători.

 

Lăcașul de cult, cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, din Boju Cătun, a fost construit între anii 1999-2002. În perioada 2017-2019, biserica a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare, atât la exterior, cât și la interior, fiind împodobită cu pictură în tehnica tempera, realizată de pictorul bisericesc Liviu Bob din Baia Mare. Mica comunitate din Boju Cătun este formată dintr-un număr de aproximativ 20 de familii și 20 de văduvi și văduve.

Mai multe fotografii AICI 

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Sâmbătă, 5 octombrie 2019

Credit foto: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA