Mitropolitul Andrei al Clujului, prezent la sărbătoarea satului Boju

de | oct. 2, 2016

Sătenii din Boju, plecați de ani de zile în alte zone ale țării, dar și in străinătate, s-au reîntors acasă pentru a lua parte duminică, 2 octombrie 2016, la sărbătoarea fii satului. Bucuria lor a fost cu atât mai mare, cu cât alături de ei a fost Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Alături de ierarh au slujit părintele protopop de Cluj I, Dan Hognogi și mai mulți preoți din zonă. Înainte de Sfânta Liturghie părintele Mitropolit a sfințit iconostasul locașului de cult.

În cadrul Liturghiei, foarte mulți creștini, în special copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar în cuvântul de învățătură, rostit după citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului a vorbit despre  iubirea vrajmașilor:

La finalul Liturghiei, părintele paroh Brian Bancoș a fost ridicat la rangul de sachelar, iar cei care au contribuit la înfrumusețarea bisericii au fost răsplătiți cu diplome de aleasă cinstire.

Biserica din satul clujean Boju, datează din anul 1835 și a fost construită prin osteneala preotului de atunci, Ioan Duca și a sătenilor. De-a lungul vremii s-au realizat mai multe lucrări de renovare, cea mai importantă a fost în anul 1977, când biserica a fost resfințită de vrednicul de pomenire  Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...