Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe cântăreții bisericești din cadrul Protopopiatului Ortodox Dej

de | iun. 8, 2024

Sâmbătă, 8 iunie 2024 , Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe cântăreții bisericești din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Dej. Întâlnirea a avut loc la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și a fost precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele protopop Ioan Buftea, protopop al Dejului, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul cântăreților bisericești din Protopopiatul Ortodox Dej, dirijați de către părintele Cătălin Alexandru Feier, parohul Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Dej.

La acest moment festiv a fost prezent și Înaltpreasfintitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care le-a adresat cursanților un cuvânt de întărire și binecuvântare.

Întâlnirea a fost organizată ca urmare a inițierii unui proiect de îmbunătățire a cântărilor bisericești și de perfecționare a personalului neclerical, proiect susținut și organizat de către Protopopiatul Ortodox Dej, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Astfel, au avut loc o serie de întâlniri săptămânale, scopul fiind acela de a uniformiza cântarea liturgică din parohii.

Momentul festiv a încheiat primul modul dintr-un proiect mai amplu, care își propune, pe lângă Sfânta Liturghie, să îmbunătățească și cunoașterea tuturor rânduielilor și cântărilor bisericești: vecernie, utrenie, taine și ierurgii, precum și înțelegerea și practicarea cântării celor 8 glasuri bisericești și a altor cântări sacre din spațiul Bisericii Ortodoxe.

Text și foto: Protopopiatul Ortodox Dej

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...