Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe elevii Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, seria ianuarie-noiembrie 2023, cu prilejul depunerii jurământului militar

de | feb. 24, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 24 februarie 2023, la ceremonia de depunere a jurământului militar de la Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. Seria de elevi ianuarie-noiembrie 2023 este cea de-a 22-a promoție pregătită de școala clujeană de poliție.

Ceremonia a avut loc pe platoul central al unității școlare, de pe strada Corneliu Coposu.

„Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, acesta a fost jurământul depus de cei 300 elevi (71 de fete și 229 de băieți) ai Şcolii de Agenţi de Poliție din Cluj-Napoca, seria ianuarie-noiembrie 2023, care se vor pregăti pentru specializarea Ordine Publică.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de binecuvântare, i-a felicitat pe elevi și le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură.

De asemenea, scurte alocuțiuni au rostit comisarul-șef de poliție dr. Liviu-Gabriel Dumitru, directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, și chestorul principal de poliție Valentin Minoiu, director general adjunct al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a transmis și mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

 

La eveniment au participat șefi și comandanți din cadrul structurilor de apărare și ordine publică, parteneri educaționali ai școlii din domeniul apărării și ordinii publice din mai multe județe, reprezentanți ai autorităților publice centrale, județene și locale, precum și familiile și prietenii elevilor.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, aceasta fiind constituită din cei 300 de elevi.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.200 de agenţi de poliţie, iar aproximativ 600 de elevi sunt în practică sau pe băncile școlii.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...