Mitropolitul Andrei la hramul Mănăstirii „Sf. Ap și Ev. Ioan”, din Pădureni

de | mai 6, 2015 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea de maici din localitatea clujeană Pădureni, comuna Tritenii de jos, își va sărbători hramul, vineri, 8 mai 2015, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan. Sărbătoarea va fi marcată prin oficierea Sfintei Liturghii  în ziua de prăznuire a Sfântului ocrotitor, prin Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Slujbele speciale dedicate hramului vor debuta joi seara, cu Privegherea în cinstea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan și vor continua în ziua praznicului. Vineri, la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului va binecuvânta locul pe care va fi construit în perioada următoare un corp de chilii, ne-a transmis duhovnicul mănăstirii, părintele Vlad Valentin Marc.

padureni 2Mănăstirea „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea Pădureni a fost înființată anul trecut. În secolul al 18-lea mai exista aici o mănăstire, care însă a fost distrusă. Biserica a fost reclădită în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000, când a fost reabilitată de către un grup de credincioși.

Ultimele articole

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Mai multe instituții de cultură clujene s-au alăturat campaniei de salvare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul clujean Lujerdiu, ctitorie a lui Mihai Viteazul, edificată în jurul anului 1600. Astfel, vineri, 27 mai 2022, a fost organizat un...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit joi, 26 mai 2022, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte cu...