Mitropolitul Andrei, prezent la întronizarea Episcopului Claudiu Lucian Pop

de | apr. 24, 2021

În Sâmbătă lui Lazăr, 24 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș, Episcop emerit al Clujului, a participat la ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Claudiu Lucian Pop, în demnitatea de Episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Înscăunarea Preasfințitului Părinte Claudiu a avut loc începând cu ora 11:00, la finalul Sfintei Liturghii, pe esplanada din fața Catedralei „Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea” din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, în prezența unor episcopi romano-catolici și greco-catolici din țară și din străinătate, a unui reprezentant din partea Vaticanului, a numeroși preoți și credincioși, dar și a oficialităților locale, județene și centrale.

În încheierea ceremonialului, noul episcop a primit mesajele din partea autorităților bisericești, din partea autorităților statului, precum și salutul reprezentanților preoților si credincioșilor din Eparhia de Cluj-Gherla.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a adresat Preasfințitului Părinte Claudiu un mesaj de felicitare și i-a transmis urările din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

„Vă dorim, Preasfinția Voastră, o păstorire cu rod bogat și sperăm ca relația bună pe care am avut-o cu Episcopul Florentin, de pioasă amintire, să meargă înainte”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Citește integral Mesajul Mitropolitului Andrei adresat noului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu-Lucian Pop

Preasfințitul Claudiu Lucian Pop este succesorul Episcopului Florentin Crihălmeanu, care a trecut la cele vesnice, la data de 12 ianuarie 2021,  la vârsta de 61 de ani. Vezi și Ierarhii Arhiepiscopiei Clujului au participat la funeraliile Episcopului Florentin Crihălmeanu

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Dan Bodea / Transilvania Reporter

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA