Lucrările de renovare ale bisericii parohiei Ciceu-Giurgești din protopopiatul Beclean au fost binecuvântate de Mitropolitul Clujului, duminică 24 iulie 2016.

20160529_163106În prezența a numeroși credincioși, preoți și oficialități locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit rugăciunile specifice binecuvantării  locașului de cult iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea nevăzută a diavolului și datoria sfântă a omului de a lupta din toate puterile și de a birui acest război nevăzut. Cuvântul de învățătură a pornit de la pericopa evanghelică cititiă astăzi în biserici și mănăstiri care ilustrează episodul vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarenilor.

Pentru toți cei prezenți a fost o sărbătoare aleasă spune părintele paroh Dan Ifimi:

Biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ce datează din anul 1828 a fost  reabilitată în ultimii ani cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale. Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în lucrările bisericii, oferind domnului deputat Daniel Suciu, Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni și primarului localității Ciceiu Giurgești, Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin. De asemenea, a fost recunoscută implicarea deosebită a numeroși fii ai satului precum și a consiliului parohial.

Share This