Mitropolitul Clujului a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri și s-a rugat Maicii Domnului „să nu ne lase să pierim pe cale”

de | apr. 3, 2020

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 3 aprilie 2020, la Capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (slujba Imnului Acatist), în sobor restrâns de preoți și diaconi, cu respectarea regulilor impuse de autorităţi, respectiv săvârşirea slujbei fără prezenţa credincioşilor, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

La finalul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei aflați în suferință și a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

De asemenea, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Maica Domnului, Apărătoarea noastră nebiruită”.

„Nu lăsa, Măicuță, să pierim pe cale, căci noi suntem fiii lacrimilor tale. Slobozește-ne, apără-ne, ferește-ne de coronavirus, pe noi, cei ce strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!”, a spus ierarhul.

 

Deoarece credincioșii nu au putut participa la acest moment solemn, slujba a putut fi urmărită, în direct, pe pagina de facebook a Mitropoliei Clujului și a Radio Renașterea, precum și ascultată pe frecvențele Radio Renașterea: 91 MHz la Cluj, 99.1 MHz la Huedin și 102 MHz la Bistrița.

Denia Acatistului Bunei vestiri

Denia Acatistului Bunei Vestiri. Transmisiune directă din Paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Slujește și predică Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 3 aprilie 2020

 

Denia Acatistului Bunei Vestiri sau slujba Imnului Acatist

Această slujbă face parte din rânduielile specifice Postului Paștilor și are menirea de a ne pregăti pentru întâmpinarea Patimilor și a Învierii Domnului. Sărbătoarea își are originea în intervenția miraculoasă a Fecioarei Maria, în timpul atacării Constantinopolului de către persi și avari, în 7 august, anul 626.

Mai multe fotografii AICI

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 3 aprilie 2020, la Capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 3 aprilie 2020

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...