Mitropolitul Clujului a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri și s-a rugat Maicii Domnului „să nu ne lase să pierim pe cale”

de | apr. 3, 2020 | Actualitatea religioasă

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 3 aprilie 2020, la Capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (slujba Imnului Acatist), în sobor restrâns de preoți și diaconi, cu respectarea regulilor impuse de autorităţi, respectiv săvârşirea slujbei fără prezenţa credincioşilor, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

La finalul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei aflați în suferință și a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

De asemenea, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Maica Domnului, Apărătoarea noastră nebiruită”.

„Nu lăsa, Măicuță, să pierim pe cale, căci noi suntem fiii lacrimilor tale. Slobozește-ne, apără-ne, ferește-ne de coronavirus, pe noi, cei ce strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!”, a spus ierarhul.

 

Deoarece credincioșii nu au putut participa la acest moment solemn, slujba a putut fi urmărită, în direct, pe pagina de facebook a Mitropoliei Clujului și a Radio Renașterea, precum și ascultată pe frecvențele Radio Renașterea: 91 MHz la Cluj, 99.1 MHz la Huedin și 102 MHz la Bistrița.

Denia Acatistului Bunei vestiri

Denia Acatistului Bunei Vestiri. Transmisiune directă din Paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Slujește și predică Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 3 aprilie 2020

 

Denia Acatistului Bunei Vestiri sau slujba Imnului Acatist

Această slujbă face parte din rânduielile specifice Postului Paștilor și are menirea de a ne pregăti pentru întâmpinarea Patimilor și a Învierii Domnului. Sărbătoarea își are originea în intervenția miraculoasă a Fecioarei Maria, în timpul atacării Constantinopolului de către persi și avari, în 7 august, anul 626.

Mai multe fotografii AICI

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 3 aprilie 2020, la Capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 3 aprilie 2020

Ultimele articole