Mitropolitul Clujului, alături de voluntarii Campaniei „40 de zile pentru viață”

de | oct. 22, 2016

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, Mitropolitul Clujului a vizitat standul campaniei „40 de zile pentru viață” amenajat în fața Clinicii Ginecologie 1 de pe strada Clinilor din Cluj-Napoca. Locul desfășurării campaniei este marcat prin afișarea pliantelor și pancartelor pro viață care ilustrează efectele dăunătoare ale avortului și importanța de a da naștere copiilor cât și de prezența voluntarilor care pe lângă această muncă de conștientizare a oamenilor citesc rugăciuni neîncetate pentru sufletele copiilor nenăscuți.

Fiind prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfințitul Andrei i-a felicitat pe cei care se implica în acest demers și s-a rugat pentru sănătatea lor, pentru înțelepciunea medicilor și pentru sufletele copilașilor nenăscuți.

De asemenea, le-a împărțit celor prezenți cărți duhovnicești: „Particip aici deoarece cred că este singura formă de mărturisire pentru încetarea avorturilor care mai rămâne viabilă în zilele noastre. Din multe încercări pe care le-am avut am realizat că nu este chiar un subiect de atenție pentru toată lumea. Mă bucur foarte mult că s-a ajuns la forma aceasta de mărturisire și de unire în același gând pentru încetarea avorturilor”, a declarat Bogdan Dincă, președintele A.S.C.O.R Cluj.

„Prin acest protest încercăm să susținem o formă de normalitate. Este un protest de conștientizare a celor care nu știu probleme legate de avort, nu știu faptul că avortul este un păcat, nu știu că prin avort se ia o viață și tot ce se întâmplă în aceste zile în Cluj legat de aceste „40 de zile pentru viață” este un răspuns și o conștientizare a persoanelor care  ne văd în stradă vis-a-vis de problema avorturilor”, a spus părintele Ciprian Mișin, preot misionar la Clinica Ginecologică „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Campania „40 de zile pentru viață” a început pe 28 septembrie și se află la cea de-a treia ediție.

Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 11.000 de vieți.

Orașul nostru, împreună cu alte trei orașe din țară — București, Gherla și Năsăud — se alătură și în această toamnă celei mai mari mișcări pro-viață, care are loc în mod simultan în 636 de orașe din lumea întreagă, în toate cele 50 de state americane, precum și în alte 23 de țări.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...