Mitropolitul Clujului, alături de voluntarii Campaniei „40 de zile pentru viață”

de | oct. 22, 2016

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, Mitropolitul Clujului a vizitat standul campaniei „40 de zile pentru viață” amenajat în fața Clinicii Ginecologie 1 de pe strada Clinilor din Cluj-Napoca. Locul desfășurării campaniei este marcat prin afișarea pliantelor și pancartelor pro viață care ilustrează efectele dăunătoare ale avortului și importanța de a da naștere copiilor cât și de prezența voluntarilor care pe lângă această muncă de conștientizare a oamenilor citesc rugăciuni neîncetate pentru sufletele copiilor nenăscuți.

Fiind prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfințitul Andrei i-a felicitat pe cei care se implica în acest demers și s-a rugat pentru sănătatea lor, pentru înțelepciunea medicilor și pentru sufletele copilașilor nenăscuți.

De asemenea, le-a împărțit celor prezenți cărți duhovnicești: „Particip aici deoarece cred că este singura formă de mărturisire pentru încetarea avorturilor care mai rămâne viabilă în zilele noastre. Din multe încercări pe care le-am avut am realizat că nu este chiar un subiect de atenție pentru toată lumea. Mă bucur foarte mult că s-a ajuns la forma aceasta de mărturisire și de unire în același gând pentru încetarea avorturilor”, a declarat Bogdan Dincă, președintele A.S.C.O.R Cluj.

„Prin acest protest încercăm să susținem o formă de normalitate. Este un protest de conștientizare a celor care nu știu probleme legate de avort, nu știu faptul că avortul este un păcat, nu știu că prin avort se ia o viață și tot ce se întâmplă în aceste zile în Cluj legat de aceste „40 de zile pentru viață” este un răspuns și o conștientizare a persoanelor care  ne văd în stradă vis-a-vis de problema avorturilor”, a spus părintele Ciprian Mișin, preot misionar la Clinica Ginecologică „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Campania „40 de zile pentru viață” a început pe 28 septembrie și se află la cea de-a treia ediție.

Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 11.000 de vieți.

Orașul nostru, împreună cu alte trei orașe din țară — București, Gherla și Năsăud — se alătură și în această toamnă celei mai mari mișcări pro-viață, care are loc în mod simultan în 636 de orașe din lumea întreagă, în toate cele 50 de state americane, precum și în alte 23 de țări.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA