Mitropolitul Clujului, așteptat cu bucurie în parohia bistrițeană Borleasa

de | aug. 28, 2016

Sătenii din Borleasa, o localitate din comuna bistrițeană Tîrlișua, au avut bucuria, în ultima duminică a lunii august, să primească vizita Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a binecuvântat lucrările realizate la biserică și la casa parohială și a oficiat Sfânta Liturghie.

Așa cum este tradiția locului, mitropolitul Clujului a fost întâmpinat la intrarea în sat,  în jurul orei 9:00, de călăreți îmbrăcați în costume populare. A urmat slujba de binecuvântare a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, construită în 1937  și reabilitată în ultimii ani. De asemenea, a fost sfințit altarul de vară, construit în curtea locașului de cult.  Aici, în prezența a aproximativ 2000 de credincioși veniți de pe întreaga vale a Țibleșului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, la care a slujit un sobor de peste 20 de preoți.

Răspunsurile la slujbă au fost date de corul de copii al parohiei Borleasa, coordonat de tânăra Crina Zăgrean. În cadrul cuvântului de învățătură, ÎPS Andrei a punctat importanța postului și a rugăciunii în viața fiecărui credincios.

Zeci de copii s-au împărtășit, iar la finalul Liturghiei, toți cei care au ajutat la reabilitarea bisericii, au fost felicitați și au primit diplome de aleasă cinstire. O diplomă de aleasă cinstire a primit și primarul comunei Tîrlișua, Vlăduț Purja, iar părintele paroh Maftei Hiticaș a fost ridicat la rangul de iconom stavrfor.

Sărbătoarea parohiei Borleasa s-a încheiat cu o sfeștanie la casa parohială, recent construită.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA