Mitropolitul Clujului: „Creștinii o preamăresc pe Maica Domnului prin exemplul vieții lor”

de | sept. 9, 2015

Creștinii o pot cinsti pe Maica Domnului prin exemplul vieții lor, a spus Mitropolitul Clujului la hramul mănăstirii din localitatea bistrițeană Piatra Fântânele.

„Noi îi preamărim numele Maicii Domnului prin cântări, prin rugăciuni, dar mai ales printr-o viață curată”.

Ierarhul a explicat  credincioșilor ce au luat parte marți, 8 septembrie 2015, la slujba de hram, pornind de la vorbele lui Petre Țuțea, că un adevărat creștin român are trei mari virtuți: este pregătit oricând să își dea viața pentru țără și credința sa, prețuiește tot ceea ce fac ceilalți și el nu poate face și nu în ultimul rând se va purta cuviincios, încercând să nu facă de rușine numele de creștin pe care îl poartă.

Mitropolitul Clujului a fost prezent la așezământul monahal de la Piatra Fântânele încă de luni seara, când a oficiat în biserica mănăstirii, slujba Vecerniei. La final, Părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să ia exemplu de viață și de purtare de la Maica Domnului. Părintele le-a pus la suflet și câteva sfaturi duhovnicești practice, cum ar fi intensificarea lecturării Sfintei Scripturi.

Marți dimineața, Înaltpreasfințitul Andrei, alături de un sobor de peste 30 de preoți și diaconi, a săvârșit12 de la ora 10:00, pe altarul de vară, din curtea mănăstirii, Sfânta Liturghie. Au participat la slujba de hram, mii de credincioși veniți din Bistrița, Bucovina și chiar din Maramureş, precum și stareți și duhovnici de la mănăstirile din zonă și autorități locale și județene. La momentul potrivit sute de credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar cei mai mici dintre creștini au primit în dar de la Înaltpreasfințitul Andrei cărticele de rugăciuni.

Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Așezământul monahal a fost înființat în 1928, dar a fost închis în 1960. Abia în 1995 a fost reînfiinţat ca mănăstire de maici, la iniţiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Obștea este condusă de părintele duhovnic Gavril Horț și maica stareță Pamfilia Solcan.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...