Mitropolitul Clujului: „Drumul Domnului Hristos este un drum al Crucii, dar ajunge în cer”

de | sept. 17, 2017 | Actualitatea religioasă

Credincioșii parohiei Berchieșu, din protopopiatul Turda, au trăit în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, momente deosebite. Loșasul de cult cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, construit între anii 1990 – 2008, a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ierarhul a fost întâmpinat de dimineață de credincioșii parohiei și de soborul de preoți, condus de părintele protopop de Turda, Daniel Crișan, după care a fost oficiată slujba de târnosire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie săvârșită pe o scenă special amenajată în curtea bisericii. În cadrul Liturghiei, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură intitulat Drumul Domnului Hristos este un drum al Crucii, dar ajunge în Cer :

La finalul Liturghiei părintele paroh Florin Negru a fost ridicat la rangul de iconom, iar mai multe persoane printre care autorități locale au primit diplome de aleasă cinstire, în semn de apreciere pentru sprijinul oferit bisericii. La slujbă a luat parte și o delegație a Bisericii Ortodoxe din Kenia, care se află zilele acestea la Cluj, într-un schimb de experiență, la invitația Centrului „Sf. Dimitrie Basarabov”, specializat pe informare și consiliere în adicții din cadrul Arhiepiscopiei Clujului.