Mitropolitul Clujului: „Educarea tinerilor o datorie sfântă”

de | apr. 12, 2016 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Clujului a luat parte marți, 12 aprilie 2016, la conferința preoțească de primăvară din protopopiatul Bistrița. Ierarhul a fost însoțit de la Centrul Eparhial de părintele consilier Cristian Baciu și părintele arhidiacon Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei.

Întrunirea  a început la ora 10:00 cu oficierea unei slujbe de Te-Deum, la finalul căreia Înaltpreasfințitul Andrei a explicat că educarea tinerilor este o datorie sfântă pe care o au părinții, dascălii, dar și preoții:

Conferința pe tema „Educația religioasă a tinerilor în noua ordine morală” a fost susținută de inspectorul pe probleme de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Clujului, Părintele Liviu Vidican Manci. La final preoții au avut intervenții obiective cu privire la tema discutată, venind cu exemple concrete de catehizare a tinerilor din parohiile pe care le păstoresc, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Bistrița, Pr. Emanuel Vidican.

Ultimele articole

10 mai – Sf. Ap. Simon Zilotul

10 mai – Sf. Ap. Simon Zilotul

Sf. Ap. Simon Zilotul – Acest sfânt Apostol era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos şi Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Când Simon a avut nunta cea legiuită, a fost chemat şi Iisus cu ucenicii acolo,...