Mitropolitul Clujului face o pledoarie pentru păstrarea credinței strămoșești

de | dec. 26, 2015 | Actualitatea religioasă

A doua zi de Crăciun a fost o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși din orașul Bistrița, care au primit binecuvântarea arhipăstorului lor. Înaltpreasfințitul Andrei a oficiat sâmbătă dimineața Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului” din oraș, numită și biserica „de la Coroana”.

Slujba a fost săvârșită de ierarh alături de un sobor de preoți și diaconi, cu participarea unui număr mare de credincioși și a reprezentanților  mai multor instituții publice. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a făcut o pledoarie pentru păstrarea credinței strămoșești și a tradițiilor acestui  neam:

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat Crucea Transilvană avocatului Vasile Petra.

Mare bucurie duhovnicească au avut în a doua zi de Crăciun și credincioșii parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Zorilor. Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a luat parte, împreună cu preoții și credincioșii acestei parohii, la Sfânta Liturghie, oferind binecuvântarea sa și îndemnuri de folos întregii comunități parohiale.

 

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...