Mitropolitul Clujului în mijlocul măierenilor, în a treia zi de Crăciun

de | dec. 27, 2015

Comunitatea ortodoxă din Maieru s-a bucurat, în a treia zi de Crăciun, de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Ierarhul, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat de la ora 9:30, Sfânta Liturghie în biserica ocrotită de Sfântul Arhidiacon Ștefan, prilejuită de hramul locașului de cult. În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre curajul mărturisirii lui Hristos, oferind drept exemplu pe Sfântul Ștefan, întâiul mucenic, dar și pe unii creștini din ziua de azi care mor pentru Hristos:

În cadrul Sfintei Liturghii arhierești, Corala „Armonia” din Constanţa a adus colindul mai aproape de sufletele celor prezenţi, printr-un concert de excepție. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat pe părintele paroh Dan Cismaș la rangul de iconom stravofor și a oferit Crucea Transilvană primarului Vasile Dumitru din Maieru. Au fost oferite și diplome de aleasă cinstire altor oameni de bine, care au sprijinit activitatea bisericii. Sărbătoarea hramului din acest an a fost îmbogățită și de prezența Icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” de la Mănăstirea Sfânta Elisabeta şi a Veşmântului Sfintei Muceniţe Filofteia, ocrotitoarea copiilor, de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

La finalul Liturghiei, a fost inaugurat Centrul Cultural Catehetic „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, în cadrul căruia va funcţiona biblioteca ce poartă numele ilustrului profesor Sever Ursa, întemeietorul Muzeului „Cuibul Visurilor” din Maieru. Biblioteca este o filială a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistrița-Năsăud. După inaugurare, Mitropolitul Clujului a făcut o scurtă vizită și la Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” deschis recent în localitate de Asociația „Filantropia Ortodoxă”.

Sărbătoarea de la Maieru s-a încheiat cu un spectacol de colinde la Căminul Cultural, urmat de „Hora someşană”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA