Credincioșii clujeni din parohia „Adormirea Maicii Domnului” s-au bucurat în Duminica dinaintea Botezului Domnului, de prezență arhierească. Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a oficiat aici Sfânta Liturghie.

Alături de ierarh a slujit un sobor impresionant de aproape 20 de preoți, format în mare parte din profesori ai Facultății și Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, printre care decanul facultății, părintele profesor Vasile Stanciu și directorul seminarului, părintele Liviu Vidican Manci.

În cuvântul de învățătură, mitropolitul a vorbit despre cum trebuie să ne pregătim pentru praznicul Botezului Domnului:

Sub coordonarea părintelui paroh Dan Hognogi, protopop de Cluj I și a celorlalți preoți slujitori, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur se derulează numeroase proiecte sociale și culturale. De asemenea au loc întâlniri săptămânale pentru liceeni şi studenţi. Astfel că, după slujbă, ierarhul a apreciat activitatea intensă, desfășurată aici.

La Sfânta Liturghie au luat parte, pe lângă sute de credincioși, autorități locale și județene.

Biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” este situată în cartierul Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca, strada Govora nr. 19. Începând cu anul 2011 ansamblul bisericesc a intrat într-un vast proces de rectitorire. S-a refăcut bolta pronaosului, șarpanta și locașul de cult a fost acoperit cu tablă de cupru. Pe interior s-a tencuit și pregătit peretele pentru pictare în tehnica “fresco”. Parohia se evidențiază mai ales prin faptul că dezvoltă mai multe programe pentru copii și tineret.