Mitropolitul Clujului, îndemn la generozitate de sărbătoarea Crăciunului

de | dec. 20, 2017

Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul  Părinte Andrei, transmite credincioşilor, în Pastorala sa pentru sărbătoarea Crăciunului, un îndemn la generozitate. Ierarhul amintit faptul  că mulţi enoriaşi sunt săraci şi că actele de filantropie reprezintă o mărturie pentru Hristos.

„În vremurile noastre, dacă vrem să îl mărturisim pe Hristos, ar trebui să fim foarte credincioşi, legat de biserică, de tradiţia creştină, dar pe de altă parte trebuie să fim implicaţi în actele filantropice, pentru că aşa de multă lume este săracă, este nevoiaşă şi suferindă. În felul acesta l-am mărturisi pe Hristos, iar dacă suntem indiferenţi, reci, nu facem mărturie, ci contramărturie”, a transmis, miercuri, 20 decembrie 2017, prin intermediul presei, Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei, care a făcut un rezumat al Pastoralei, ce va fi citită în toate bisericile din Arhiepiscopie, în prima zi de Crăciun.

în cadrul Pastoralei cu titlul „Mărturie şi contramărturie”, Mitropolitul face referire la creştinii care, de-a lungul istoriei creştinismului, au apărat, de multe ori chiar cu viaţa lor, cuvântul lui Hristos şi credinţa creştină.

„Mulţi mărturisitori au ajuns în închisoare şi unii au murit acolo. Mulţi dintre preoţii mărturisitori, după ce au scăpat de închisoare, au fost reintegraţi în slujire de Patriarhul Iustinian şi de Arhiepiscopul Clujului, Teofil Herineanu. Ei l-au mărturisit pe Hristos şi mărturia lor va rămâne un exemplu de verticalitate vrednic de imitat”, a mai spus mitropolitul Clujului, care în încheiere a amintit că astfel de mărturisitori au existat şi în cadrul altor Biserici, nu doar al celei Ortodoxe, şi că sacrificiul tuturor acestor oameni trebuie respectat, iar calea cea mai bună de a face acest lucru sunt faptele bune.

Întregul mesaj îl puteți asculta AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA